U OŠ "Oktoih" nastava se odvija u pet smjena

"Za sad sve teče kako smo planirali, iskorišćeni su svi prostorni kapaciteti. To nam ne otežava previše, osim što smo izgubili komfor da nastavnici drže časove u specijalizovanim kabinetima, što sada nije moguće", rekla je zamjenica direktora

3529 pregleda 2 komentar(a)

Osnovna škola "Oktoih" u Podgorici upisala je 209 umjesto planiranih 170 prvaka.

U ovoj školi nastava se odvija u pet smjena, čime roditelji nisu zadovoljni kazala je u Bojama jutra predstavnica Savjeta roditelja Nađa Lijljanić.

"To je organizacija uprave škole. Roditelji se se prilagodili, ali roditelji mlađih generacija nisu zadovoljni jer smatraju da bi djeca trebalo da budu kući nakon završetka posla, posebno ova smjena od 14:30 do 18:30", kaže Ljiljanić.

Nastava se za sada odvija redovno.

"Ovo je problem koji postoji niz godina. Podgorici fali škola. Apelujem na Ministarstvo prosvjete da počnu sa izgradnjom objekta u okviru škole koji je predviđen DUP-om".

Zamjenica direktora OŠ "Oktoih" Aleksandra Prelević rekla je da je nastava u pet kaskadnih smjena jedino rješenje.

"Za sad sve teče kako smo planirali, iskorišćeni su svi prostorni kapaciteti. To nam ne otežava previše, osim što smo izgubili komfor da nastavnici drže časove u specijalizovanim kabinetima, što sada nije moguće", rekla je Prelević.

Bonus video: