Popović Kalezić: Teško se dolazilo do dogovra u okviru stare parlamentarne većine, ne vjerujem u dobar dijalog

"Usaglasili su se oko gospodina Miodraga Lekića i da je on nesporan, pitanje je koliko su sporne sve druge stvari oko kojih treba uspostviti široki dijalog i konsenzus", kaže Popović Kalezić

4105 pregleda 2 komentar(a)

Ne vjerujem u krajnjem u dobar, svrsishodan dijalog između predstavnika stare parlamentarne većine, jer da je on istinski postojao i da su se mogli usaglasiti u okviru tema koje su bile od presudnog značaja onda bismo imali potpuno drugačiju situaciju. U krajnjem epilog onog što je bilo sinoć vidjećemo do kraja dana, rekla je u Bojama jutra Marija Popović Kalezić iz CEGAS-a.

Ističe da je skeptična jer je prošlo prilično vremena gdje se moglo uočiti i svjedočiti tome da se do dogovora teško dolazili u okviru ove parlamentarne većine.

"Usaglasili su se oko gospodina Miodraga Lekića i da je on nesporan, pitanje je koliko su sporne sve druge stvari oko kojih treba uspostviti široki dijalog i konsenzus", kaže Popović Kalezić.

Povezani članci

15. Septembar 2022.

Lekić nesporan, URA traži "kontrolni paket" vlade

Kako navodi, najvažnija pitanja su upravo bila izbor sudija Ustavnog suda, gdje je trebalo imati potreban kvorum i puni sastav, prije toga izbog članova Sudskog savjeta...

"Jedina stvar koja se do sad ispunila, a jeste bila prioritet jeste sastav Tužilačokg savjeta i njegovo puno članstvo, što jeste nešto što je obradovalo i ukazivalo na to da će se krenuti dalje. Međutim dalje se nije nastavilo i vidimo slijed događaja. Sve ono što nas očekuje jeste uzrok svega onoga što se do danas nije ispunjavalo", smatra Popović Kalezić.

Navodi da su izori vrlo blizu, i da se sve partije pripremaju.

"Na drugoj strani imate uspostavljanje dogovora uz konstroktivne dijaloge. Iznenađujuce je što Demokratski front u jednom trenutku pokazuje želju za konstruktivnim dijalogom koji do sada nije bilo i čini se kao da oni iz cjelokupne situacije imaju najviše interesa da do dogovora dođe", ocijenila je Popović Kalezić.

Bonus video: