DUP Glavice nije usvojen, Musić je gradio bez dozvole: "Godinama mi voda protiče u lokal"

Ekrem Musić je izgradio sprat bez dozvole, zbog čega je i uslovno osuđen

7256 pregleda 0 komentar(a)
Glavice, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Glavice, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Zbog neusvajanja Detaljnog urbanističkog plana Glavice u Plavu, na tom području blizu Plavskog jezera nemoguće je dobiti dozvole za gradnju i rekonstrukciju objekata.

Ipak, takva upozorenja građevinske inspekcije nisu bila dovoljna za Ekrema Musića koji je izgradio sprat na svom objektu bez dozvole, zbog čega je i uslovno osuđen.

"Ja sam nelegalno nadogradio zato što sam morao, jer sam imao problem, već godinama mi voda protiče u lokal, i to sam radio, pisao sam zahtjev i poslije toga su me zaustavili, jer sam podnio zahtjev gore, na zahtjev nije odgovaralo iz razloga što su mi rekli da je izmjena DUP-a i da se mora čekat od njih, to je čekanje bilo ne malo, nego godinu dana. Kažnjen sam, rekli su mi otprilike da će biti od pet do šest mjeseci da će biti uslovno i da ću imati novčanu kaznu kolika će biti još ne znam", istakao je Musić.

On je jedan od mnogih koji su na atraktivnom turističkom mjestu gradili uprkos zabrani.

Koliko se nelegalno gradilo i sta su nadležni preduzeli, iz građevinsko-urbanističke inspekcije nisu odgovorili uz obrazloženje da do podataka ne mogu doći zbog hakerskih napada.

Iz Ministarstva urbanizma saopštili su Televiziji Vijesti da bi DUP Glavice uskoro trebalo da bude usvojen.

Iz lokalne uprave tvrde da su godinama slali ugrencije da se DUP usvoji, prvenstveno zbog novih investicija.

Pojedini vlasnici objekata, koji nisu htjeli pred našu kameru istakli su da ih je na nelegalnu gradnju natjerao i strah od inflacije, jer im novac godinama stoji na računu, a potrebne dozvole uprkos volji ne mogu da dobiju.

Bonus video: