Damjanović: Nedostaci na zgradi Muzičkog centra, problemi sa hlađenjem i grijanjem, pločice sumnjivog kvaliteta...

Damjanovć je rekla da je tokom posljednjeg koncerta padala kiša, koja je bubnjala o limeni krov, što su gledaoci mogli da čuju

5731 pregleda 3 komentar(a)
Damjanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Damjanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Muzički centar Crne Gore sagrađen je prije dvije godine, a od samog početka uočljiv je veliki broj nedostataka i problema.

Direktorica Muzičkog centra Isidora Damjanović kazala je u Bojama jutra na TV Vijesti da su razni stručnjaci građevinske struke i arhitekte uočile nedostatke.

"Muzičari se žale da imaju problem u sali. Postoji problem i sa hlađenjem i grijanjem. Nevjerovatno je da je na Muzički centar stavljen limeni krov, na objekat na koji je utrošena tolika suma novca", kaže Damjanović.

Dodaje da je tokom posljednjeg koncerta padala kiša, koja je bubnjala o limeni krov, što su gledaoci mogli da čuju.

"Ispostavili su se veliki problemi sa termo tehnikom koja nije završena. Cijevna i podizvočaći iz nekog razloga neće da je završe. Ne možemo da rukovodimo njom, nego upravljamo ručno. Na ravnim krovnim površinama postavljene su pločice sumnjivog kvaliteta koje su se podigle, a naročito su se podigle iznad scene", nabraja Damjanović.

Lako su uočljive pukotine na pločicama na podu koje se šire, a djelovi vrata se odvaljuju.

"Kad publika sjedne u prvi na red u galeriji šipka im dođe u visini očiju. Scena je plitka, kratka, ne možemo da izvedemo operu, ne može da stane veliki broj izvođača. Nema dirigenta koji se nije žalio na akustiku", kazala je Damjanović.

Zgrada je pod garancijom još nekoliko dana.

"Cijevna je najavila da danas u 10 sati dolaze, da se navodno nešto dogovorimo , ali ovdje toliko stvari nije u redu. Sam projekat nije adekvatan instituciji koji se zove Muzički centar. Tu je i i Kinoteka, koju na neki način potiskujemo kako se širi i povećava broj projekata. Mislim da treba da odemo iz ove zgrade, da treba da se gradi pravi objekat koji je adekvatan za operu, filharmoniju i balet, a da ovaj objekat ostavimo Kinoteci, Filmskom centru ili nekom drugom", zaključila je Damjanović.

Bonus video: