u ponedjeljak idu kod tužioca

Inspekcija zatvorila gradilište na Gorici: Građani prijavili jak potres prilikom miniranja, dio njih i materijalnu štetu

Građani kažu da je miniranje počelo bez najave, pa će zato slučaj prijaviti tužilaštvu. Investitor navodi da ima sve potrebne dozvole za gradnju, te da su i današnje, kako kažu, kontrolisano miniranje, izveli u skladu sa propisima

35363 pregleda 42 komentar(a)

Građevinska inspekcija zatvorila je jutros gradilište za višespratnicu na brdu Gorica, u blizini spomenika Partizanu borcu, nakon što su građani prijavili jak potres, nastao prilikom miniranja, a dio njih i materijalnu štetu.

Oni su Televiziji Vijesti ispričali da je miniranje počelo bez najave, pa će zato slučaj prijaviti tužilaštvu, i to ne samo zbog jutrošnjeg incidenta, već kako tvrde i zbog uzurpacije državnog zemljišta i sječe borova.

Sa druge strane, investitor sporne zgrade, kompanija Eurozoks, ponavlja da ima sve potrebne dozvole za gradnju, te da su i današnje, kako kažu, kontrolisano miniranje, izveli u skladu sa propisima, prethodno ga prijavivši MUP-u.

Još jedno gradilište juče je dospjelo u fokus javnosti, kada je pala betonska ploča sa zgrade u izgradnji, a jedan radnik lakše povrijeđen.

Istraga je u toku.