Đurović: Borovinić Bojović dobar potez DF-a, Vuković teško može napraviti dobar rezultat

"Suštinski problem DPS-a je Milo Đukanović, neko ko je prepreka za oslobađanje institucija u Crnoj Gori, neko ko je zarobio institucije ko je povezan sa svim negativnim nasljeđem koje se tiče korupcije organizovanog kriminala, ističe Đurović

22340 pregleda 41 komentar(a)

Pojavljivanje novih kandidata i nestranačkih ličnosti na listama je dobar potez i način da se politička scena razdrma. Vidjećemo kako javnost percipira njihov kvalitet, program i ideje koje će širiti tokom kampanje, rekao je u Bojama jutra direktor Media centra Goran Đurović.

On se nada da će kampanja proteći bez tenzija.

Smatra da je dobar potez odluka Demokratskog fronta da za nosioca liste u Podgorici stavi bivšu ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović.

"Dobar potez je da ponude neko novo lice koje nije do sad učestvovalo na ovaj način u političkoj kampanji. Bivša ministarka je percipirana u javnosti kao neko ko se trudio da se posledice kovid pandemije smanje i vjerujem da će napraviti bolji rezultat u odnosu na one funkcionere DF-a koji su godinama na političkoj sceni i koji nisu percipirani od većeg dijela javnosti na pravi način", rekao je Đurović.

Ne očekuje da Demokratska partija socijalista (DPS) može pobijediti u Podgorici.

"Suštinski problem DPS-a je Milo Đukanović, neko ko je prepreka za oslobađanje institucija u Crnoj Gori, neko ko je zarobio institucije ko je povezan sa svim negativnim nasljeđem koje se tiče korupcije organizovanog kriminala. Mislim da Ivan Vuković sa tim tegom teško da može napraviti pozitivan rezultat u Podgorici", ističe Đurović.

Dodaje da postoji mogućnost da rezultati izbora 23. oktobra ne budu proglašeni konačnim.

"Vidjećemo da li će izbor biti priznati zbog nemogućnosti Ustavnog suda da donose odluke ukoliko se pojave žalbe partija, postoji mogućnost da rezultati ne budu proglašeni konačnim i da garnitura koja je danas na vlasti u glavnom gradu nastavi da obnaša vlast".

Ističe da je ovo važan trenutak, i da bi partije na sljedećoj sjednici trebalo da izaberu sudije US.

"Partije nisu spremne na taj iskorak da se kompletira Ustavni sud iz njihovih političkih interesa. Mislim da je ovaj trenutak suviše važan da bi mogli da se ponašaju neodgovorno i da ne izaberu sudije US na sljedećem zasijedanju Skupštine", poručio je Đurović.

Bonus video: