Zagrepčanin Danijel Jagodić krenuo biciklom do Istanbula, preći će čak 2.500 kilometara

Vođen avanturističkim duhom, krenuo je po prvi put na putovanje ove vrste, koje će trajati, kako predviđa 27 dana

5714 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Ulcinj je iz Njemačke stigao zanimljivi putnik. Njegovo ime je Danijel i on se ovdje zaputio biciklom. Iz Ulcinja, opet biciklom, nastavlja svoj put do Turske, tačnije Istanbula.

Vođen avanturističkim duhom, krenuo je po prvi put na putovanje ove vrste, koje će trajati, kako predviđa 27 dana, tokom kojih će preći oko dvije I po hiljade kilometara.

"Utisci su moram reći više nego dobri. Ja svaku noć spavam u jednom od kampova i toliko divnih ljudi sam upoznao, posve nebitno u kojoj god državi da sam bio. Jednostavno, svi su oduševljeni kad čuju šta radim, kako radim i gdje idem", priča putnik iz Njemačke, Danijel Jagodić.

Ovaj Zagrepčanin koji živi i radi u njemačkom gradu Burghauzenu, kaže da je putovanje na biciklu jedno od njegovih najljepših životnih iskustava.

"Čovjek je s biciklom puno sporiji nego autom ali baš zbog toga uspije puno više stvari vidjeti. Uspije se zaustaviti na mjestima gdje sa autom ne bi mogao i uživati u trenutku", ističe on.

Na pitanje kakvi su mu utisci iz Crne Gore, Jagodić kaže da su više nego dobri.

"Stvarno, još više od Crne Gore, od zemlje, ovdje su me impresionirali ljudi. Toliko ljubaznosti, toliko srdačnosti.. Stvarno nisam očekivao. Crna Gora, ovo mjesto, je svakako sljedeće godine u planu za ljetovanje sa mojom kćerkom", kaže on.

Danijel iz Ulcinja kreće za Albaniju, a potom za Makedoniju, na Ohridsko jezero. Odatle se spušta preko Bitole na Grčku, na Solun i dalje po obali do Istanbula.

Bonus video: