TV Vijesti: Abazović od ANB tražio informacije o zabrani ulaska u Crnu Goru za 28 stranih državljana

Izvori Televizije Vijesti navode da je Abazović bio zadovoljan informacijama dobijenim od tajne policije

35973 pregleda 18 komentar(a)
Abazović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Abazović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Nešto poslije osam sati crnogorski mediji dobili su obavještenje iz Vlade da će premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić , u 11 sati održati konferenciju za medije, na kojoj će govoriti o ranije dodijeljenim stanovima i stambenim kreditima javnim funkcionerima i državnim službenicima

Konferencija za medije je odložena zbog obaveza predsjednika Abazovića u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Televizija Vijesti iz više izvora saznaje da je Abazović od ANB, prethodno tražio informacije u vezi sa operacijom u kojoj je prije nekoliko dana zabranjen ulazak u Crnu Goru za 28 stranih državljana, jer su radili za interese stranih službi.

U toj operaciji, koju je sprovela tajna policija, bila su privedena i dva crnogorska drzavljanina, bivši službenik Ministarstva inostranih poslova Crne Gore Radomir Sekulović i njegov kum Vladimir Vlatko Belojević i protiv njih su podnesene krivične prijave podgoričkom Osnovnom tužilaštvu, za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U toku je izviđaj u vezi sa sumnjama za špijunažu i stvaranje kriminalne organizacije.

Izvori Televizije Vijesti navode da je Abazović bio zadovoljan informacijama dobijenim od tajne policije i da je sastanak prošao u dobrom tonu.

Na sastanku je, kako saznaje Televzija Vijesti, jedna od tema bila i aktuelni sajber napad, a dogovoreno je i da sjutra buda održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na kojoj ce se takođe razgovarati o pitanjima razmatranim na današnjem sastanku u ANB.

Sjednica Vijeća zakazana je za osam sati.

Zanimljivo je i da je premijer oko 11 sati preko društvene mreže Fejsbuk poslao poruku šefu države Milu Đukanoviću.

"Ili on ili ja – I Golijat je dobijao sve bitke dok nije naišao na Davida. Đukanoviću su politički dani odbrojani", poručio je Abazović.

Abazović je pojasnio da je ovo njegov odgovor na jučerašnju izjavu predsjednika države.

Đukanović je u intervjuju Glasu Amerike juče rekao kako su mnogi politički protivnici poput Abazovića, željeli da ga sklone iz političkog života Crne Gore, ali da će se i on provesti kao i svi prethodnici koji su imali takvu namjeru.

"Njih danas nema, ja sam tu. Mislim da ni njega uskoro neće biti na političkoj sceni Crne Gore", poručio je Đukanović.

Bonus video: