Više od dva miliona uložiće u rekonstrukciju prijemnog bloka, bolničkog kruga i opremu u risanskoj bolnici

Početak radova bio planiran za 1. oktobar. Popović se nada da su problemi tehničke prirode

2986 pregleda 0 komentar(a)

Više od dva miliona eura koji če biti uloženi u rekonstrukciju bolnice "Vaso Ćuković" u Risnu biće korišteni za nabavku opreme, rekonstrukciju operacionih sala i prijemnog bloka, kao i rekonstrukciju infrastrukture u bolničkom krugu.

To je u Bojama jutra rekao direktor bolnice doktor Vlado Popović.

Popović je kazao da su izvođači najavili početak radova za 1. oktobar, ali da se to nije desilo.

"Nadamo se da su razlozi tehničke prirode. Osnovni cilj je da se u što kraćem roku završi rekonstrukcija i prijemnog bloka jer je to dio bolnice u kojem se na dnevnom nivou najveći broj ljudi pregleda. Ne postoje uslovi za njihovo adekvatno zbrinjavanje, dotrajao je prostor ali i oprema", navodi Popović.

U planu je i rekonstrukcija rendgen kabineta kojim bi se dobili novi segmenti na neurohirurškom odjeljenju.

"Najvljena je rekonstrukcija puteva u bolničkom krugu, stvaraju se gužve i ne šaljemo dobru sliku. U projekta sa američkom ambasadom stigli u poodmakloj smo fazi sa rekonstrukcijom podova. Pokušavamo da zamijenimo krevete, opremili smo dio apartama kako bismo učinili boravak pacijentima prijatnijim", kaže Popović.

Dodaje da je pri kraju završetak izgradnje projekta za rekonstrukciju operacione sale i intenzivne jedinice koju planiraju da kandiduju sljedeće godine u okviru kapitalnog budžeta.

Bonus video: