od naredne godine

Mijenjaju testove za polaganje vozačkih ispita

"Ilustracije raskrsnica su do sada bile iz ptičje perspektive, sada smo na terenu napravili fotografije iz realnog saobraćaja iz perspektive vozača", objasnio je Trivić​​

6170 pregleda 6 komentar(a)

Ministarstvo prosvjete mijenja testove za polaganje vozačkih ispita i uvodi nekoliko novina, a trebalo bi da se primjenjuju početkom naredne godine, rekao je gostujući u Bojama jutra Miloš Trivić, samostalni savjetnik za kvalitet u cjeloživotnom učenju i auto-školama.

"Ilustracije raskrsnica su do sada bile iz ptičje perspektive, sada smo na terenu napravili fotografije iz realnog saobraćaja iz perspektive vozača", objasnio je Trivić.

Trivić je istakao o da je početkom jula stupio na snagu novi Pravilnik pa je vozačka dozvola iz Crne Gore priznata u inostranstvu.

Auto-škole će morati da ispoštuju još neka pravila koja se tiču starosti vozila na kojima vrše obuke, a polaganje gradske vožnje trajaće minimum 25 minuta.

Trivić je rekao da će sve ovo povući i veće troškove za plaćanje obuke, pa će kandidati prema sadašnjim procjenama morati da izdvoje minimum 300 eura, s tim što se cijene mijenjaju pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi koliku će cijenu na kraju odrediti auto-škole kojih u Crnoj Gori ima ukupno 85.