Mijenjaju testove za polaganje vozačkih ispita

"Ilustracije raskrsnica su do sada bile iz ptičje perspektive, sada smo na terenu napravili fotografije iz realnog saobraćaja iz perspektive vozača", objasnio je Trivić​​

6401 pregleda 6 komentar(a)

Ministarstvo prosvjete mijenja testove za polaganje vozačkih ispita i uvodi nekoliko novina, a trebalo bi da se primjenjuju početkom naredne godine, rekao je gostujući u Bojama jutra Miloš Trivić, samostalni savjetnik za kvalitet u cjeloživotnom učenju i auto-školama.

"Ilustracije raskrsnica su do sada bile iz ptičje perspektive, sada smo na terenu napravili fotografije iz realnog saobraćaja iz perspektive vozača", objasnio je Trivić.

Trivić je istakao o da je početkom jula stupio na snagu novi Pravilnik pa je vozačka dozvola iz Crne Gore priznata u inostranstvu.

Auto-škole će morati da ispoštuju još neka pravila koja se tiču starosti vozila na kojima vrše obuke, a polaganje gradske vožnje trajaće minimum 25 minuta.

Trivić je rekao da će sve ovo povući i veće troškove za plaćanje obuke, pa će kandidati prema sadašnjim procjenama morati da izdvoje minimum 300 eura, s tim što se cijene mijenjaju pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi koliku će cijenu na kraju odrediti auto-škole kojih u Crnoj Gori ima ukupno 85.

Bonus video: