U Plužinama je SNP na vlasti 24 godine: Je li moguća promjena vlasti?

"SNP će i nakon 23. oktobra imati apsolutnu vlast I biti ubjedljivi pobjednik izbora.", istakao je Slobodan Delić, nosilac liste SNP u Plužinama

25980 pregleda 26 komentar(a)
Plužine, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Plužine, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Plužine su jedna od 14 opština u kojima se 23. oktobra održavaju lokalni izbori.

Piva je interesantna jer je u njoj već 24 godine na vlasti Socijalistička narodna partija (SNP).

Dok u nekim opštinama vlada neizvjesnost uoči lokalnih izbora, SNP koji Plužinama vlada već 24 godine, tvrdi da je njihova dominacija neupitna.

"SNP će i nakon 23. oktobra imati apsolutnu vlast I biti ubjedljivi pobjednik izbora.", istakao je Slobodan Delić, nosilac liste SNP u Plužinama.

Delić, koji je direktor Parka prirode Piva, tvrdi da se Pivljani nijesu zasitili najdugovječnijeg gradonačelnika u Crnoj Gori Mijuška Bajagića, ali kaže da je smjena generacija prirodna stvar.

Najavljuje da će nastaviti njegovim stopama.

Međutim, u fotelji predsjednika Opštine sebe vidi i Novica Gogić, preduzetnik, koji predvodi koaliciju Demokratske Crne Gore i Demokratske srpske stranke (DSS).

Znaju i sa kim bi sarađivali nakon izbora.

"Imamo jako dobru komunikaciju sa NSD (Nova srpska demokratija) i njihovim predsjednikom. I mislim da će te dvije partije biti okosnica vlasti u Plužinama u naredne četiri godine", rekao je Gogić

Ako bude tako, njihov glavni cilje biće...

"Da iskoristimo naše prirodne resurse - energetiku, šume, vode, turizam, poljoprivredu", rekao je Gogić.

NSD predvodi listu "Za budućnost Pive" a prvi na njoj je ekonomista Zoran Blagojević.

"Mi ćemo se truditi da zadržimo mlade ljude, jer budućnosti nema bez zaustavljanja raseljavanja, a trenutno imamo poražavajuće podatke da je za proteklih 30 godina za vrijeme DPS-a i 24 godine vladavine jednog čovjeka, broj stanovnika Pive se prepolovio", rekao je Blagojević.

Na prethodnim izborima DF je osvojio četiri mandata, a Blagojević očekuje da će sada biti uspješniji.

Sa pet mandata, najjača opoziciona partija u Pivi je DPS. Na izbore idu sa Socijaldemokratama (SD), a listu im predvodi inženjer metalurgije Dragan Ružić koji ima skromna očekivanja.

"Umjereni smo optimisti zasnovani na izbornom programu koji smo napravili za građane, utemeljenom na prirodnim bogatstvima opštine", rekao je Blagojević.

Ružić smatra da Plužine zaslužuju smjenu vlasti.

U izbornu trku uključila se i URA. Prva na listi je pravnica Natalija Dobrilović Dondić sa jasnim očekivanjima.

"Da ćemo ući u lokalni parlament i svojim doprinosom promijeniti dosadašnji način rada, politike i ukupnog zalaganja", kazala je ona

Dondić kaže da je Piva zapuštena, ali da oni vide šansu za razvoj.

U Pivi će glasati oko 2.400 birača.

Bonus video: