Učenik iz Bijelog Polja treći put dobio povrede u školi: Otac i Centar za socijalni rad sumnjaju na vršnjačko nasilje

Iz uprave škole su Ministarstvu prosvjete saopštili da se dječak povrijedio tokom igre i da se ne radi o vršnjačkom nasilju. Tvrde da se sapleo i udario glavom o zid

19091 pregleda 15 komentar(a)
OŠ "Pavle Žižić", Foto: Screenshot/TV Vijesti
OŠ "Pavle Žižić", Foto: Screenshot/TV Vijesti

Jedan od učenika sedmog razreda bjelopoljske osnovne škole "Pavle Žižić" već treći put je dobio povrede u školi pa njegov otac sumnja na vršnjačko nasilje.

Iako u školi to negiraju, istu sumnju imaju i u Centru za socijalni rad Bijelo Polje a sumnju podgrijavaju i snimci.

Bjelopoljac Dragan Filurija jutros je sa strahom ispratio sina na nastavu na koju nije išao od 29. septembra, kada ga je iz bjelopoljske OŠ "Pavle Žižić" odveo povrijeđenog.

Ovo je već treći put kako dječak dobija povrede u ovoj školi, zbog čega otac sumnja na vršnjačko nasilje.

Filurija je o svim slučajevima obavijestio upravu škole, a nakon trećeg puta, nezadovoljan njihovom reakcijom, slučaj je prijavio i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), Centru za socijalni rad i prosvjetnoj inspekciji, iz koje su Televiziji Vijesti saopštili da je inspekcijiski nadzor u toku.

Iz uprave škole su Ministarstvu prosvjete saopštili da se dječak povrijedio tokom igre i da se ne radi o vršnjačkom nasilju. Tvrde da se sapleo i udario glavom o zid.

Međutim, na video snimcima od spornog dana, u koje je TV Vijesti imala uvid, vidi se guranje djece, nakon čega je dječak pao i udario glavom o zid.

Iz Centra za socijalni rad zato su obavijestili bjelopoljsku policiju da sumnjaju na vršnjačko nasilje.

A Dragan Filurija ističe da sva tri slučaja treba riješiti kako više ne bi strahom pratio sina u školu.

Bonus video: