Da li će Njegoševa ulica biti otvorena nekoliko dana uoči izbora

Ugostitelj Željko Radulović kaže da zato što su izbori 23. oktobra ne mogu sve da zakrpe, pa će vjerovatno baciti neki tepih preko da se ne gleda ova sramota

8212 pregleda 10 komentar(a)
Detalj iz Njegoševe ulice, Foto: Printscreen YouTube/TV Vijesti
Detalj iz Njegoševe ulice, Foto: Printscreen YouTube/TV Vijesti

Njegoševa ulica u Podgorici još nije završena. Šta je izazvalo prolongiranje radova i kada će konačno ulica u centru Podgorice dobiti kaldrmu...

Iako je prvobitno planirano da rekonstrukcija bude zavšena sredinom juna, pa rokovi pomjerani, umjesto nove kaldrme u Njegoševoj ulici i dalje hodamo po prašnjavom gradilištu.

Razlog tolikog kašnjenja su, smatraju ugostitelji, predstojeći lokalni izbori.

"Tokom proljeća i ljeta vrlo mali broj radnika je bio na gradilištu, skoro, bilo je dana da se ne odvijaju nikakvi radovi, evo dvadesetak dana od kada je prisutan veći broj radnika, vjerovatno imaju neki pritisak od Glavnog grada na izvođače radova da se to završi krajem ovoga mjeseca", kaže za Boje jutre Televizije Vijesti ugostitelj Marko Radulović.

Njegov kolega Željko Radulović kaže da zato što su izbori 23. oktobra ne mogu sve da zakrpe, pa će vjerovatno baciti neki tepih preko da se ne gleda ova sramota.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice najavljuju završetak rekonstrukcije, upravo nekoliko dana uoči izbora.

"Radimo na tome ubrzano da završimo u što kraćem roku, nadali smo se da će biti početkom oktobra, sada idemo na neki datum oko 20. ako ne bude bilo kiše, trebalo bi da bude. Kao što vidite radovi su se ubrzali na svim djelovima trase iz tog razloga što smo riješili uglavnom sve probleme sa podzemnim instalacijama, tako da je sada ostalo popločavanje saobraćajnice", rekla je Sanja Čukić iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Ipak, i pored obećanja, stanari nijesu optimistični.

"Mogla je da bude davno završena Njegoševa ulica, mogla je da bude prelijepa, ali evo kao što vidite ne liči ni na šta sad", kaže stanar Borislav Matković.

"Za obnovu ulice u dužini nešto manje od 220 metara izdvojeno je više od 850.000 eura, no, kako kažu iz Agencije moguće je da se budžet probije, zbog toga što je u toku rekonstrukcije poskupio građevisnki materijal i da će se konkretni troškovi znati kada se sve završi.

Bonus video: