Marković: Abazović radi isto što je radio Krivokapić u zadnjim danima mandata

Poručio je da se ne može dozvoliti da od slobodne volje predsjednika države Mila Đukanovića zavisi hoće li dati mandat predsjedniku Demosa Miodragu Lekiću

11965 pregleda 9 komentar(a)

Krug se polako zatvara. Predsjednik Vlade Dritan Abazović radi isto ono što je radio Zdravko Krivokapić u zadnjim danima svoga mandata, rekao je u Bojama jutra generalni direktor RTV Nikšić Nikola Marković komentarišući namjere premijera da smijeni ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i ministra odbrane Raška Konjevića.

"Sjetimo se, Krivokapić je smjenjivao Abazovića sa raznih funkcija koje je on obavljao. Meni je sve to pomalo besmisleno, a sa druge strane pomalo i zabrinjavajuće. To ukazuje da se Abazović ponaša kao da je u punom mandatu i kapacitetu. Ta vlada je izgubila povjerenje i ona treba čitava da ode. Međutim, vidimo da ona nastavlja sa imenovanjima", rekao je Marković.

Povezani članci

17. Oktobar 2022.

Abazović traži razrješenje Krivokapića i Konjevića

Dodaje da Ustav daje samo jednu ograničenje Vladi u tehničkom mandatu, ali da postoje moralne norme.

"Ako je vama Skupština jasno stavila doznanja da vi nemate podršku, vi nemate moralno pravo neke stvari da radite".

Smatra da se o rezultatima rada Konjevića i Krivokapića može raspravljati i tumačiti njihova uloga u vladi Abazovića.

"Sve treba regulisati zakonom i mislim da je dobro što je predložen zakon o Predsjedniku, ali da bi ovaj politički galimatiajs kome svjedočimo potpuno zaustavio potreban nam je zakon o Vladi, da nam kaže šta Vlada može, a šta ne može", rekao je Marković.

Poručio je da se isto tako ne može dozvoliti da od slobodne volje predsjednika države Mila Đukanovića zavisi hoće li dati mandat predsjedniku Demosa Miodragu Lekiću.

"Suština rešenja svih ovih problema je da se izabere kredibilan Ustavni sud. Vidimo da je na Ustavnom odboru izabrano nekoliko kandidata, ali po najavama vidimo da će teško biti izabrani za sudije", zaključio je Marković.

Bonus video: