Učenici škole "Đoko Prelević" pridružili se akciji skupljanja žireva: Da Kuči opet imaju tu prirodnu ljepotu

"Motivisali su me sami požari koji su se godinama dešavali u Kučima to što su drveća gola, i trebalo bi da se sve to pošumi", kaže Filip

1931 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Kad se vrijedne ruke slože – sve se može – dokazuju učenici OŠ Đoko Prelević.

Svjesni koliko je važno da čuvaju prirodu, često i razočarani ponašanjem odraslih, ovi marljivi đaci pridružili su se akciji prikupljanja žireva kako bi spriječili nestanak drveća.

"Motivisali su me sami požari koji su se godinama dešavali u Kučima to što su drveća gola, i trebalo bi da se sve to pošumi, da Kuči opet imaju tu prirodnu ljepotu", kaže Filip.

Učenica Miljana poručuje da se ovoj akciji pridružila da bi ljudi shvatili da ne treba da se pale šume i da treba da se čuva priroda.

Ova akcija samo je prvi korak ka obnavljanju šuma.

"Svakog dana kad dolazimo kod škole vidimo ova dva hrasta, a i vidimo da je ove godine plodova i više nego inače, a na Fejsbuku svakodnevno izlazi stranica Ozelenimo Crnu Goru, i to nam je nekako privuklo pažnju. Samim tim smo i mi odlučili da se pridružimo akciji. Cilj je da skupimo što više sadnica i zaista ozelenimo Crnu Goru", rekla je Anđela Božović iz NVU "Za djecu Kuča".

Direktor OŠ "Đoko Prelević" Radmori Šćepanović kazao je da im je namjera da ozelene njihovo mjesto, grad i državu.

Vuk Vujisić iz Ozelenimo Crnu Goru rekao je da željeli da podrže akciju i zajedno sa nastavnicima naprave rasadnik.

Svi su, od najmlađih do najstarijih nesebično dali svoj doprinos.

Žir po žir – ovo školsko dvorište, kao i Kuči, biće bogatije za nova stabla, a djeca poručuju da je krajnje vrijeme da svojom inicijativom mijenjamo društvo i čuvamo prirodu.

Bonus video: