Injac: Ponosna sam i srećna što je Podgorica oslobođen grad

Od 20 sati na Televiziji Vijesti možete pratiti emisiju Izborna noć

26510 pregleda 13 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Funkcionerka Pokreta Evropa sad Olivera Injac kazala je da je ponosna i srećna što je Podgorica oslobođen grad.

Ona je to rekla gostujući u emisiji Izborna noć na Televiziji Vijesti.

"Prepuštam da sve ostalo radimo kada rezultati budu konačni i nakon razgovora sa ostalim partijama koje su doprinijele pobjedi protiv onoga što je prevaziđeno i što nijesu prepoznali kao adekvatan proces", rekla je Injac.

Ranije je portparol Socijaldemokrata Crne Gore, koja je u Podgorici dio Pokreta Svi za naš grad, Nikola Zirojević kazao da očekuje da Podgorica nastavi da se razvija kao i protekle četiri godine i da taj Pokret nastavi da bude "dominantan faktor" u Glavnom gradu.

"Očekujem da imamo apsolutno vlast u Podgorici. Očekujemo da zadržimo vlast i u ostalim opštinama, a u nekim i da povratimio. Izlaznost u Podgorici veća u odnosu na neke ranije lokalne izbore, ali manja od izlaznosti na parlamentarnim izborima 2020. godine", rekao je Zirojević.

Poslanik i portparol Demokratskog fronta Jovan Vučurović ocijenio je da će DPS u Podgorici "izgubiti vlast i da za to ima mnogo razloga".

Olivera Injac iz Pokreta Evropa sad kazali su da su zadovoljni izlaznošću.

"Naše procjene su zadovoljavajuće jer su i naši glasači jedva čekali ove izbore", rekla je Injac.

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je da očekuje "demokratske promjene" i da će "DPS biti razvlašćen" u Podgorici i u većini ostalih gradova gdje su održani lokalni izbori.

Direktorica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN CG) Milka Tadić Mijović kazala je da je kod građana u prethodne dvije godine postojala prilična razočaranost političkom klasom.

"Iznenađenja sam ovako visokom izlaznošću", rekla je Tadić Mijović.

Urednica u dnevnom listu "Vijesti" Mila Radulović kazala je da je takođe očekivala slabiju izlaznost.

"Vidjećemo kada budu objavljeni rezultati da li je koalciija oko DPS-a izvela svoje birače koji su uglavnom disciplinovaniji nego glasači drugih partija i od toga će zavisiti rezultati na nivou Podgorice....", rekla je Radulović.

Komentarišući prve rezultate glasanja u Podgorici, Tadić Mijović ocijenila je da "DPS sa koalicionim partnerima teško da može da dobije izbore u Podgorici".

"Sva mjerenja javnog mjenja su ukazivala i da će Pokret Evropa sad imati dobru poziciju na izborima što pokazuju i prvi rezultati. Ako se ovaj trend nastavi biće najjači nakon Pokreta ispred kojeg stoji DPS", navela je Tadić Mijović.

Bonus video: