Đurović: Pred DPS-om lak izbor, da li će Đukanović podnijeti ostavku i dozvoliti partiji da se transformiše ili ne

Đurović očekuje i da će rasti nezadovoljstvo unutar samog DPS-a

18701 pregleda 22 komentar(a)

Pad Demokratske partije socijalista (DPS) bio je očekivan i mislim da će se taj trend nastaviti. DPS nije naučio da bez ozbiljne transformacije ta partija neće moći ni sa kim da pravi koaliciju, rekao je u Bojama jutra Goran Đurović iz Media centra.

Đurović poručuje da se transformacija prije svega odnosi na predsjednika partije Mila Đukanovića i ljude koji su prepoznati kao korumpirani i kompromitovani.

"Ono što mislim da ne zadovoljava ni članstvo DPS-a koje nije pod tim balastom kriminala je to što je DPS nosilac opozicione koalicije. Pred DPS-om je lak izbor, da li će Đukanović podnijeti ostavku i osloboditi partiju tega, dozvoliti da se transformiše ili ne", rekao je Đurović.

On očekuje i da će rasti nezadovoljstvo unutar samog DPS-a.

Država, navodi Đurović, ukoliko hoće da se razvija mora da bude građanska, u kojoj postoji vladavina prava i profesionalne institucije.

"Kada to sagledamo i prebacimo na političku scenu građani mogu lako da vide koje su to partije na našoj sceni koje su građanske, koje se zaista trude da se koncept vladavine prava promijeni i da se osigura profesionalizacija institucija".

Đurović smatra da je rezultat Pokreta Evropa sad posljedica toga što se pokazalo da svim partijama na političkoj sceni nešto fali od ranije pomenute tri stvari.

"Vidjećemo da li će neko nešto da nauči iz ovih izbora. Kada je Podgorica u pitanju malo je onih koji osim Evrope sad i DF-a mogu biti zadovoljni rezultatima izbora. GP URA i Demokrate su podbacile sa rezultatima, moraju da razmisle zašto je to tako. Bilo bi bolje da ljudi u političkim partijama ne potcjenjuju građane i obmanjuju ih. Građani će nagraditi one koji su pošteni, priznaju da su pogriješili, priznaju kad gube", smatra Đurović.

Bonus video: