Mještani Kuča opet bez prevoza do PG, iz Glavnog grada ne odgovaraju zašto je prekinut i kada će biti uspostavljen

"Ko je god došao od tih političara pred izbore svi su obećavali srediće školu, prevoz, ambulantu, srediće sve. Neka posvete pažnju mjestu kao mjestu, moraju nešto da ulože u razvoj, autobus je dio toga", ističe Mihailović

9528 pregleda 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mještani Kuča ponovo nemaju autobuski prevoz. Zato Danica Radević nije poslala svoje dijete u školu.

"Kako da ga pošaljem, juče sam ga poslala u školu, nijesam bila upućena da nema prevoza, međutim moje dijete je tek sinoć oko 7 sati stiglo kući, on je uredno cijeli dan čekao na stanici", kazala je mještanka Kuča Danica Radević.

A uredno su platili i mjesečnu kartu kaže Danica, pa za taksi novca nemaju.

"Ja nemam, kao ni dosta roditelja, to je samo u jednom pravcu sedam eura, računajte dva puta svaki dan. Neizvodljivo", navodi Radević.

Za razliku od Danice, Vesko Mihailović, djecu razvozi, no zbog cijena goriva, ne zna koliko će još moći tako.

"Ja recimo imam dijete koje ide u školu, moram da ga povedem, da ga vratim, u isto vrijeme žena mi radi, eto kćerka mi je recimo druga smjena, u 12 moram da ju povedem, doveče u 7 sati moram da pođem za nju, žena ide u 6 sati na posao, ja moram da je povedem, meni je to četiri puta, da odem i da se vratim. Vi od plate 400, 500, ne možete da trošite 300 na gorivo, a toliko treba", kaže Mihailović.

Svega petnaestak dana od emitovanja našeg prvog priloga sa mještanima Kuča nakon kojeg su dobili prevo , ponovo su bez objašnenja od 1. novembra bez autobusa, pa su razočarani i ogorčeni.

"Ne želim da mislim da smo bili dio kampanje", poručuje Snežana Laković.

"Ko je god došao od tih političara pred izbore svi su obećavali srediće školu, prevoz, ambulantu, srediće sve. Neka posvete pažnju mjestu kao mjestu, moraju nešto da ulože u razvoj, autobus je dio toga", ističe Mihailović.

Iz glavnog grada nijesmo dobili objašenjenje šta se desilo sa gradskim prevozom, niti kada će opet biti uspostavljen. Mještani zato glasno poručuju:

"Pa dvoje ljudi da živi u Kučima država treba da dođe do njih, a ne oni do države. No, evo izgleda nema države", navodi Laković.

Bonus video: