Marković: DPS protestima pokušava da spriječi osipanje biračkog tijela

"Najvažnije je da su protesti bili mirni, demokratski, dobri za društvo i da svaki građanin ima pravo da izrazi nezadovoljstvo radom institucija. Moramo se navikavati na tu sloboodu koji ne bi smjeli da zloupotrijebimo", istakao je Marković

13787 pregleda 24 komentar(a)

Demokratska partija socijalista (DPS) našla je kvalitetan motiv da generiše energiju svojih pristalica i kroz proteste pokuša da napravi dupli efekat - da se izbori za za političke zahtjeve ali i da na stranačkom nivou spriječi dalje osipanje, rekao je u Bojama jutra urednik RTV Nikšić Nikola Marković.

U Podgorici je sinoć održan protest pod sloganom "Ima nas", a okupljeni su zahtijevali povlačenje izmjena Zakona o Predsjedniku Crne Gore, dogovor o izboru sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Marković navodi da ćemo efekte protesta tek vidjeti.

"Jeste da je NVO Luča formalni organizator, ali suštisnki to je protest koji generiše DPS. Ono što je novo i što je dobro za naše društvo je što je DPS koji je bio 30 godina na vlasti počeo da gaji kulturu protesta koja je do sada bila rezervisana za neke druge, ranije opozicione partije", kaže Marković.

Dodaje da suštinski sada nema nijedne parlamentarne partije koja iz nekog razloga nije organizovala proteste.

"Najvažnije je da su protesti bili mirni, demokratski, dobri za društvo i da svaki građanin ima pravo da izrazi nezadovoljstvo radom institucija. Moramo se navikavati na tu sloboodu koji ne bi smjeli da zloupotrijebimo", istakao je Marković.

Kako kaže, osim navedenih zahtjeva vidi još jedan razlog za organizovanje protesta.

"Poslije lokalnih izbora u Podgorici gdje je DPS jako loše prošao, a neke gradove izgubio, ovo je način da zaustavi osipanje svog biračkog tijela", rekao je Marković.

Bonus video: