Make it happen – put do poslovnog partnera

Jedan od poslovnih lidera, učesnika u emisiji, biće Ana Golubović - članica Upravnog odbora Hipotekarne Banke

3764 pregleda 0 komentar(a)
Golubović, Foto: Hipotekarna banka
Golubović, Foto: Hipotekarna banka

Šta smatrate da je neophodno za postizanje profesionalnog uspjeha?

Ljubav prema onome što radite jedan je od ključnih faktora uspjeha. Pored vrijednog rada, neophodnih vještina i talenata za postizanje profesionalnog uspjeha važna je i ambicija, želja za uspjehom i spremnost preuzeti rizik, čak i kada osjećate strah i neizvjesnost. Hrabrost ne podrazumiujeva odsustvo straha, već spremnost povlačenja poteza i uprkos strahovima. Biti uspješan podrazumijeva da se konstantno mijenjamo, razvijamo i prilagođavamo promjenama i situacijama. Jedan od najvažnijih faktora uspjeha je biti spreman na mijenjanje navika, stavova i uvjerenja koja nam više ne služe, konstantno usavršavanje. Raditi ono što volite, što donosi stalno zadovoljstvo, budi strast i entuzijazam. Ukoliko ne volite to što radite, da li uopšte ima smisla biti uspješan u tome?

Koje su Vaše lične navike, kvaliteti koji su Vas danas doveli do mjesta na kom se nalazite?

Kombinacija više različitih navika i kvaliteta utiče na profesionalni uspjeh. Naglasila bih da bez znanja nema uspjeha. Kad odlučimo šta želimo i zašto nam je to važno, posebno bitno je biti uporan i nipošto ne odustati. Uspjeh je proces i ima svoje uspone i padove. Uvijek treba tražiti nove načine da se poboljšaju vještine i nastaviti sa radom na svom uspjehu. Važno je istrajati, uprkos privremenim neuspjesima, zapravo biti odlučan.

Koje vrste biznis ideja Vas najviše interesuju i kojima se radujete?

Izuzetno se radujem što je mladim ljudima data mogućnost da prezentuju svoje ideje i dobijaju savjete od ljudi koji imaju ogromno iskustvo u vođenju biznisa kao i razvoju velikih projekata.

Koji će biti vas doprinos koji će imati najveći efekat u daljem razvijanju kandidata kroz emisiju?

Radujem se susretima prije svega jer vjerujem da ću i ja imati dosta toga da naučim od mladih ljudi, te da ćemo razmjenjivati ideje. Vjerujem da će im moje profesionalno iskustvo biti od pomoći, te da ću ih dobro voditi ka sjajnim rezultatima i pobjedi.

Make it happen - put do poslovnog partnera, ovog novembra na TV Vijesti!

Bonus video: