Radulović: Većina ili nema volju ili vještinu da deblokira Ustavni sud

Radulović navodi da je DPS glasao za neke kandidate tokom konkursa i smatra da većina treba da odabere one za njih prihvatljive i ponudi ih DPS-u na glasanje

5345 pregleda 9 komentar(a)

Vladajuća većina nema volju ili vještinu da dođe do kompromisa oko sudija Ustavnog suda i deblokade. Ako izmjene Zakona o predsjedniku budu potvrđene, a kažu da hoće, onda se prostor za dogovor dodatno sužava ili potpuno onemogućava.

To je u pregledu štampe u Bojama jutra ocijenio novinar nedeljnika Monitor Zoran Radulović.

Ističe da je odgovornost većine da nađe način da država funkcioniše onako kako je to Ustavom i zakonima propisano.

"Ako pogledamo kompletan sastav ovog, sada nekompletnog, Ustavnog suda shvatićemo da je tamo bilo, a i sada je, ljudi koji nisu po volji tada vladajućem DPS-u. Ali je DPS bio prinuđen na to da bi dobacio do većine, da napravi kompromise. Sada ne vidimo spremnost ili vještinu da se to desi", kaže Radulović.

Dodaje da je DPS tokom drugog i trećeg konkursa za sudije, "za razliku od nekih koji ga sada čikaju", glasao za i protiv nekih kandidata.

"Onaj ko stvarno želi da deblokira Ustavni sud bi pogleda listu kandidata, pogledao koga je DPS podržao, vidio ko im od tih kandidata odgovara ili najmanje smeta. Stavimo DPS pred tu mogućnost, glasajte kandidata koga ste juče podržali", rekao je Radulović.

Bonus video: