Đermanović: Ukoliko osposobimo žene da se bave biznisom svima će biti lakše

Đermanović smatra da svako može postati lider ukoliko stekne sve potrebne vještine

2657 pregleda 1 komentar(a)

Svako je lider u svom životu, ali može postati i lider u svom poslu ukoliko se popne svim stepenicama i stekne potrebne vještine, rekla je u Bojama jutra Dragana Đermanović, savjetnica za rast i razvoj lidera, menadžera, preduzetnika i kompanija.

Đermanović je i jedna od 100 najuspješnijih žena preduzetnica Evrope i mentorka.

Lider je, kazala je Đermanović, osoba koja je izuzetna u svom poslu.

"Sledeća stepenica je da je menadžer, da upravlja ljudima i procesima da bi postigao rezultate. Potom je mentor, a kada je sve to on postaje lider. Potrebne su različite vještine i znanja da bi se popeli tim stepenicama", rekla je Đermanović dodavši da su neki skloniji da traže izgovore ili lakša rešenja, ali da svako može biti izuzetan lider.

Đermanović je uspostavila saradnju sa Asocijacijom menadžera Crne Gore (AMM) povodom čega je crnogorskim menadžerima i liderima održala predavanje.

"Velika je sreća za menadžere ove zemlje i ljude koji kreiraju biznise da imaju krovnu organizaciju koja okuplja ljude koji mogu nešto da podijele i koji su u rovovima svaki dan", rekla je ona.

Ističe da je počastvovana što je postala počasna članica AMM.

"Zbog toga ću moći da dam još aktivniji doprinos razvoju biznisa, a samim tim ekonomije Crne Gore. Voljela bih da podržim žene liderke i menadžerke jer mi imamo za nijansu drugačije izazove od naših kolega. Ukoliko pojačamo motivaciju i osposobimo žene da se bave biznisom svima će biti lakše", kazala je Đermanović.

Ona posjeduje znanje i iskustva i u odnosu na mala, srednja i velika preduzeća koja će, kako kaže, staviti na raspolaganje Asocijaciji kao krovnoj organizaciji.

"Vjerujem da zajedno možemo puno da napravimo", poručila je Đermanović.

Bonus video: