Make it happen – put do poslovnog partnera

Jedan od poslovnih lidera, učesnika u emisiji, biće Marijana Bojanić – izvršna direktorica TV Vijesti i Daily Press-a

14906 pregleda 4 komentar(a)
Marijana Bojanić, Foto: Privatna arhiva
Marijana Bojanić, Foto: Privatna arhiva

Šta smatrate da je neophodno za postizanje profesionalnog uspjeha?

Posvećenost je čarobna riječ za postizanje svakog postignuća u životu. I profesionalnog, i ličnog. Druga važna stvar je edukacija. Danas mladi u Crnoj Gori imaju šansu da putem raznih programa putuju van zemlje i edukuju se. Svako znanje je dobrodošlo i ne treba ništa propustiti što može biti korisno. Takođe, kolegijalnost je važna jer pomažući drugima učite da rukovodite timom i usavršavate sebe. Strast prema poslu kojim se bavite je onaj začin bez kojeg vam cijela čarolija neće uspjeti.

Koje su Vaše lične navike, kvaliteti koji su Vas danas doveli do mjesta na kom se nalazite?

Živim posao koji radim. Posvećena sam, entuzijastična i neuspjehe vidim kao uvode u konačno rješenje problema, a ne kao prepreke. Volim ljude sa kojima radim i trudim se da svako u prvi plan stavi ono što su njegove najveće prednosti, a da zajedno unapređujemo ono što nam kao kolektivu nedostaje.

Koje vrste biznis ideja Vas najviše interesuju i kojima se radujete?

Inovativne ideje koje čine ovu zemlju boljim mjestom za život. Ideje koje pokreću nove stvari, koje pomažu društvu da plemenitije funkcioniše. Nije sve surovo tržište.

Koji će biti Vaš doprinos koji će imati najveći efekat u daljem razvijanju kandidata kroz emisiju?

Spremna sam da sa svakim kandidatom mentorski radim i pomognem u vezi s oblastima koje poznajem. Mladima treba pružiti podršku. Živimo u vremenu kada je sistem obrazovanja obesmišljen i djeca ne uče kako da savladavaju nova znanja već da bjesomučno reprodukuju napamet naučeno. Djeca ne uče kako da savladavaju nove vještine i usavršavaju one koje već znaju. Nametnut je stereotip da je bolje raditi u državnoj službi zbog sigurnosti. Elite su nametnule opšti stav da se do novca može doći preko noći i uz dobre veze… Sve su to okolnosti koje nisu podsticajne za mlade ljude i pokretanje biznisa i naša društvena uloga je da mijenjamo stvarnost prepunu stereotipa.

Make it happen - put do poslovnog partnera, ovog novembra na TV Vijesti!

Bonus video: