Jokić: Finansije Kotora su zadovoljavajuće, nemamo dugova, narednu godinu možemo da planiramo kao razvojnu

Kao najveći izazov daljeg razvoja grada, Jokić vidi potrebu da se dodatno infrastrukturno poboljša situacija u gradu, prevashodno kada su u pitanju parking prostori.

4580 pregleda 5 komentar(a)
Jokić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Jokić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Gradske finansije su na zadovoljavajućem nivou. Nemamo dugova, imamo sasvim dovoljno akumuliranog kapitala i narednu godinu možemo da planiramo kao razvojnu, godinu infrastrukturnih projekata, rekao je u Bojama jutra na TV Vijesti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić. Kotor obilježava Dan opštine, a manifestacije su počele prije nekoliko dana. "Imamo standardni kulturni program, danas je polaganje vijenaca oslobodiocima grada, poslije smotra Bokeške mornarice i sve ono što uobičajeno prati ove proslave", rekao je Jokić.

On je istakao da je ljetnja sezona bila dobra.

"Nama sezona ne počinje u junu i završava u avgustu, a tome doprinosi kruzing turizam. On je od ogromnog značaja, imamo veliki broj kruzera, skoro na nivou 2018. i 2019. godine. Ono što je od ogromnog značaja je činjenica da se razvijaju hotelski kapaciteti kojih je Kotor imao malo", kazao je Jokić.

Kao najveći izazov daljeg razvoja grada, Jokić vidi potrebu da se dodatno infrastrukturno poboljša situacija u gradu, prevashodno kada su u pitanju parking prostori.

"Potrebno je da se digitalizuju sistemi koji usmjeravaju prema parkinzima, kako ne bi odolazilo do kruženja koje je najveći problem i stvara gužvu u Kotoru. Planiramo rad na infrastrukturi u Donjem Grblju, prije nekoliko dana potpisan je izvođački ugovor vrijedan 6,2 miliona eura i to će biti prvi put da se vodovod dovede u taj prostor što predsavlja jednu od najznačajnijih investicija", naveo je Jokić.

Ističe da je plan da naredna godina bude ona u kojoj će se, za razliku od prethodnih, kapitalni budžet realizovati.

"Proširenje Ulice Iva Brankovića, digitalizacija parkinga, izgradnja i uređenje novog gradskog parka. Žičara Kotor - Cetinje prema onom kako sada radovi teku biće otvorena narednog ljeta", poručio je Jokić.

Opštinske službe, kazao je Jokić, pripremale su se za ono što donosi jesen, te zbog toga nije bilo specijalnih intervencija iako je tokom posljednja dva dana pala velika količina kiše.

Bonus video: