Podgorica bez Pazara ove godine?

Iz Glavnog grada pružili su neubjedljive argumente zašto nisu ušli u organizaciju manifestacije, dok građani ne gube nadu da će se zabava na Trgu ipak organizovati

19493 pregleda 32 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Popularni podgorički Pazar na Trgu nezavisnosti prošle godine počeo je sredinom novembra, ove godine ga izgleda neće biti.

Iz Glavnog grada pružili su neubjedljive argumente zašto nisu ušli u organizaciju manifestacije, dok građani ne gube nadu da će se zabava na Trgu ipak organizovati.

Glavni grad je objavio saopštenje iz koga nije sasvim jasno zašto se ove godine manifestacija ne organizuje.

"Organizacija podgoričkog Pazara podrazumijeva usvajanje Odluke u Skupštini Glavnog grada, raspisivanje javnog poziva za dodjelu kućica, raspisivanje javnog poziva za nabavku tehničke opreme, kreiranje programa manifestacije, odabir izvodjača i koordinirano praćenje rada organizacionog tima. Imajući u vidu da slijedi konstituisanje novog saziva Skupštine Glavnog grada i gradske uprave, iskreno se nadamo da će ova manifestacija nastaviti da živi i na radost naših sugrađana, postati tradicija", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić, ocjenjuje kako odlazeći gradonačelnik Ivan Vuković na ovaj način pokušava da kazni građane Podgorice što su na oktobarskim izborima glasali za smjenu vlasti.

Primjećuje, da se ova vrsta zabave, tipična i za evropske prijestonice, ove godine našla na meti "najsujetnijeg građanina Podgorice", čija je administracija propustila da se pripremi za organizaciju događaja, iako su za to navodno imali šest mjeseci vještački prolongiranog mandata.

Podsjetimo, Glavni grad je, na drugoj strani pomogao Rukometnom savezu, čime se Vuković pohvalio na Tviteru, navodeći kako je 100 hiljada eura uplaćeno zbog velikog uspjeha ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i organizaciji jedne faze prvenstva u SC "Morača".

I autor emisije Oči Podgorice, Predrag Tomović, problematizuje to što pazar nije pripremljen mnogo ranije, ali se nada da će se on ipak desiti.

"Velika šteta da se popusti ova prilika, katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić, to je idealno da se proslavi na jednom ovakvom prostoru. Međutim, vjerujemo da će ipak uklopiti i da se što prije formira sve što treba da tu bude prava proslava", rekkao je Tomović.

Bonus video: