Tužilaštvu vezane ruke, disciplinski postupak protiv Lukovac ne može da se pokrene

Predstavnik porodice, Neđeljko Vuk, očekuje da će ministar pravde Marko Kovač biti taj koji će inicirati disciplinski postupak

6542 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Više od tri i po godine porodica Mašnić bori se da dokaže da su njihovi najbliži, otac i sin, Đorđije i Vuk Mašnić, poginuli u saobraćajnoj nesreći na putu Nikšić-Plužine 6. jula 2018. godine, zbog propusta nadležnih.

Nadu im je ulila odluka novog Tužilačkog savjeta od 21. jula kojom su jednoglasno usvojili pritužbu da je nadležna tužiteljka Sofija Lukovac neprofesionalno postupala prilikom uviđaja.

Odlučili su da spise predmeta dostave Specijalnom tužilaštvu kako bi ocijenilo postoji li i krivična odgovornost tužiteljke. Međutim, pitaju se zašto u međuvremenu nije pokrenut i disciplinski postupak.

Iz nikšićkog Osnovnog tužilaštva Televiziji Vijesti je saopšteno da ne mogu da pokrenu disciplinski postupak protiv Lukovac jer to njeno postupanje ne može da se podvede ni pod jedan od 26 disciplinskih prekršaja koji su propisani zakonom.

Tako su tužilaštvu još jednom vezane ruke, dok predstavnik porodice, Neđeljko Vuk, očekuje da će ministar pravde Marko Kovač biti taj koji će inicirati disciplinski postupak.

Bonus video: