Ukoliko im ne isplate preostale četiri rate, autoprevoznici će stupiti u štrajk

Bivši ministar Spajić im obećao još četiri rate po 500 eura

6441 pregleda 9 komentar(a)

Ukoliko autoprevoznicima ne isplate još preostale četiri rate pomoći biće primorani da pristupe radikalizaciji protesta, rekao je u Bojama jutra predstavnik NVO Klaster Davor Dokić.

Autoprevoznci traže još četiri preostale rate pomoći od po 500 eura po vozilu koje im je obećao bivši ministar finansija Milojko Spajić, a od kojih su realizovane tek dvije.

"Rate nisu isplaćene. Imali smo razgovore i u Ministarstvu ekonomskog razvoja i u Ministarstvu finansija i pokazali su jedan stepen razumijevanja i rekli da će uraditi sve što je u njihovog moći kako bi isplatili 2.000 eura", rekao je Dokić.

Ističe da su bili neprijatno iznenađeni kada su pročitali da je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija saopštio da će biti isplaćeno 500 eura po voznoj jedinici.

"Uputili smo dopis i rekli da se ne raspisuje javni pozov za učešće za pomoć dok se ne vrati ministar Aleksandar Damjanović sa službenog puta, jer jedino on je imao sluha za naše probleme", rekao je Dokić.

Očekuje da ih Damjanović možda već danas primi.

Ukoliko se problem ne riješi, kaže Dokić, stupiće u štrajk.

Autoprevoznici su štrajkovali u decembru prošle godine, kada su u Podgorici nastajale ogromne gužve i saobraćaj bio u kolapsu.

Bonus video: