Popunjenost za praznike na Žabljaku za sada loša, cijene više za 20 odsto

"Mnogi čekaju da vidi da li će Žabljak biti okovan u bijelo. Drugi razlog je to što su od same korone turisti navikli da imamo neposredni buking par dana prije dolaska", rekla je

5967 pregleda 9 komentar(a)

Interesovanje za novogodišnje i božićne praznike na Žabljaku manje je nego prethodnih godina i ugosistelji se ne mogu pohvaliti dobrim bukingom, rekla je u Bojama jutra direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović Šarović.

Krgović Šarović kaže da su načelno spremni za sezonu.

"Naš glavni generator prometa skijalište "Savin kuk" je spremno, ugostiteljski objekti. Očekujemo da od 15. decembra sve bude u potpunosti spremno".

Žabljak je do sada bio popularna destinacija za mlađu populaciju ali, kaže Krgović Šarović, ne mogu se time pohvaliti i ove godine.

"Navikli samo da u septembru i oktobru imamo kompletnu popunjenost za novogodišnje i božićne praznike. Ove godine nije tako ali moram naglasiti da mnogi čekaju da vidi da li će Žabljak biti okovan u bijelo. Drugi razlog je to što su od same korone turisti navikli da imamo neposredni buking par dana prije dolaska", rekla je.

Navodi da vjeruje da na rezervaciju utiču i cijene.

"Žabljak je za praznike iz ugla naših građana možda dosta skup. Imamo porast cijena od 20 odsto u odnosu na prethodne godine pa mogu reći da u privatnom smeštaju za same praznike cijene za dvije osobe se kreću od 50 eura pa na gore, a u hotelima od 40 eura", rekla je Krgović Šarović.

Bonus video: