Kadić: Od januara će građani HN i dijela primorja imati sekundarnu zdravstvenu zaštitu unutar bolnice Meljine

Istakao je da zaposleni neće više biti u stiuciji kao što su danas

11086 pregleda 1 komentar(a)

Građani Herceg Novog treba da znaju da će od 1. januara biti riješen problem sa bolnicom Meljine, te da će Herceg Novi i taj dio primorja imati sekundarnu zdravstvenu zaštitu unutar Opšte bolnice Meljine, rekao je u Bojama jutra direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić.

Kako je rekao, Komisija je prošle nedjelje donijela Nacrt rješenja koji je Vlada usvojila.

"Ja sam član Komisije koja se bavi rješavanjem problema Opšte bolnice Meljine i Instituta Simo Miloševič. Mi smo dva mjeseca pokušavali da nađemo najbolje rješenje i za bolnicu i građane. Prošle nedjelje smo donijeli jedan Nacrt rješenja koji je vlada usvojila, s obzirom na to da je to pod aktom interno ja danas ne mogu da iznosim detalje", objasnio je Kadić.

Istakao je da zaposleni neće više biti u stiuciji kao što su danas.

"Sljedeće godine ćemo riješiti njihov status koji je nezavidan u posljednje vrijeme. Postoji jedno rešenje koje je kratkoročno i postoje srednjoročno i krajnje rešenje koje nam je glavni cilj, a to je da potpuno bolnicu Meljine vratimo u sistem javnog zdravstva", rekao je Kadić.

Dodao je da je to komplikovan proces koji će zahtijevati vrijeme.

Kada je riječ o bolovanjima, Kadić je poručio da su ona problem godinama.

"Kad čujemo koliko trošimo i plaćamo bolovanja, vjerovatno mnogo bogatije zemlje to ne bi izdržale. Do 1. novembra bilo je oko 15 hiljada zahtjeva za bolovanje. Govorimo o cifri preko milion izgubljenih radnih dana. U odnosu na prethodni period nije to drastično više, ali nije ni manje a imali smo tendenciju da to smanjimo".

On je rekao i da su formirane dodatne komisije čije rezultate očekuju tek u narednoj godini, kako bi neopravdana bolovanja sveli na minimum.

Bonus video: