Na vrhu nesuđene zgrade Crnogorske akademije nauka osvanuo grafit

Zgrada koja se gradi skoro 12 godina, i dalje stoji nezavršena. A iznenađenje se nalazi na posljednjem spratu. Godine zapuštenosti i nebriga države omogućili su nekom slobodnom umjetniku da se izrazi..

15561 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Nesuđena zgrada Crnogorske akademije nauka u Podgorici, koja godinama stoji nezavršena, u nadležnosti je Uprave za katastar i državnu imovinu.

Međutim, da se ne vodi briga o njoj, pokazuje to što je na vrhu zgrade osvanuo grafit. Šta će biti sa zdanjem koje je počelo da se gradi prije skoro 12 godina, i dalje se ne zna.

Kamen temeljac za, kako je tada planirano, novu zgradu Crnogorske akademije nauka i umjetnosti u Podgorici, položio je tadašnji premijer Igor Lukšić, 25. januara 2011. godine.

Objekat je trebalo da ima dvije podzemne etaže, prizemlje i šest spratova, a prvi rok gradnje je probijen 2012. godine.

U međuvremenu, za CANU se gradi drugi, manji objekat, blizu njihove stare zgrade ispod Gorice, a odlučeno je da ova građevina posluži za potrebe Ministarstava pravde i vanjskih poslova.

Međutim, objekat na uglu bulevara Ivana Crnojevića i Ulice Vaka Đurovića i dalje stoji nezavršen...

Zgrada koja se gradi skoro 12 godina, i dalje stoji nezavršena. A iznenađenje se nalazi na posljednjem spratu. Godine zapuštenosti i nebriga države omogućili su nekom slobodnom umjetniku da se izrazi...

Bonus video: