Dugogodišnje pitanje: Bezbjednost pješaka i automobila na pruzi u Podgorici

Tokom ove godine, zaključno sa 15. decembrom, stradale su dvije osobe, a tri su povrijeđene, uglavnom zbog kretanja prugom na nedozvoljenim mjestima

8003 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Nesreća sa smrtnim ishodom, na pruzi u Podgorici, od prije 2 dana, opet je otvorila dugogodišnje pitanje pružnih prelaza i bezbjednosti pješaka i automobila na pruzi.

Tokom ove godine, zaključno sa 15. decembrom, stradale su dvije osobe, a tri su povrijeđene, uglavnom zbog kretanja prugom na nedozvoljenim mjestima.

U naselju Zlatica, u gusto naseljenom dijelu grada, u četvrtak se dogodila nesreća, kada je na pruzi stradao muškarac (56).

Mještanin Zlatice, Srđan Ivanović, kazao je da su pogrebne usluge došle i tražile gdje je bio udes, gdje je stradao njihov komšija, to je bilo sve.

"Ovo je haos ovdje, prelazi kako ko hoće, ne vodimo računa", dodao je Ivanović

Tokom ove godine, do 15. decembra, prema podacima Željezničke infrastrukture, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća u kojima su dvije osobe poginule, jedna teže, a tri lakše povrijeđene.

Od ovih pet slučajeva, dva su se dogodila na putnim prelazima, koji su obezbijeđeni zvučnom i svjetlosnom signalizacijom.

Uzrok nesreće u oba slučaja je to sto vozači automobila nijesu poštovali signalizaciju.

Bonus video: