Sa istočne strane bageri ponovo napadaju brdo Gorica

"Jedini i glavni krivac za sve ovo je Glavni grad, koji već 20 godina radi za privatni a ne javni interes" istakao je građanski aktivista Aleksandar Tomašević

8310 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Na samom kraju Atinske ulice na podgoričkom brdu Gorica, ovog jutra ekipa Boja jutra zatekla je bagere i mašine. Agresivna gradnja, ističe građanski aktivista Aleksandar Tomašević, slika je i prilika urbanističkog haosa u Podgorici.

"Jedini i glavni krivac za sve ovo je Glavni grad, koji već 20 godina radi za privatni a ne javni interes. Ovo je klasični primjer i spoj korupcije, privatnog injteresa i kriminala" istakao je Tomašević.

S obzirom na to da je Gorica već u velikoj mjeri betonirana, te da joj se gotovo ni sa jedne strane ne može prići, Tomašević ističe da jedino ukidanjem postojećeg Detaljno-urbanističkog plana se može zaustaviti dalja neplanska i nehumana gradnja.

"Nadam se da će nova gradska uprava imati volje, snage i ljubavi prema Podgorici, da ovu stvar riješi, a iniciraćemo sastanke i insistirati da se "šteteni" DUP odmah poništi i stave van snage. I to je jedino rješenje" zaključio je Tomašević.

Detaljnije u gostovanju:

Bonus video: