Raičković: Šavnik i Podgorica pokazali da je bez institucija iluzorno ići na izbore

"Svi se moraju potruditi da nađu kompromis kad je izbor sudija Ustavnog suda u pitanju”

6447 pregleda 2 komentar(a)
Budimir Raičković, Foto: TV Vijesti
Budimir Raičković, Foto: TV Vijesti

Završavamo godinu sa istim ili sličnim naslovima kao kada smo je počeli. Godina je bila intenzivna i interesantna, a naslovi ukazuju da je hitno da se napravi dogovor političkih elita u Crnoj Gori, rekao je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković.

Raičković kaže da je Crna Goda u v.d. stanju, a da je odgovornost na onima koje je narod birao da ovaj Gordijev čvor razriješe, razmotaju.

"Šavnik i Podgorica su pokazali da je, ako se ne defnišu institucije, iluzorno ići na izbore. Opet, izbori su jedini način da građani kažu šta misle i na demokratski način sve naše razlike, različite ponude razriješimo. Svi se moraju potruditi da nađu kompromis kad je izbor sudija Ustavnog suda u pitanju”, rekao je Raičković.

Navodi da bez autoputa od Bara do Beograda i dalje prema Evropi i bez kvalitetne željezničke infrastrukture teško možemo da pričamo o ekonomskom razvoju.

Ekonomski rezultati u 2022. su bili korektni, smatra Raičković, i bolji od onoga što su bila predviđanja.

"Tu je odigrala ulogu turistička sezona. Ne smijemi da se zavrsvamo da je to neki spektakularni rezultat. Daje nam nadu da možemo bolje. Moramo voditi računa da ne počinje i ne završava se sve u Crnoj Gori, imamo i globalnu krizu. Ali najveći izazov sada je politička situacija", ocijenio je Raičković.

Bonus video: