Šušić: Nije bilo ugrožavanja bezbjednosti u željezničkom prevozu, ophodar na vrijeme vidio lom šine

Pruga Beograd - Bar može se podijeliti na dva dijela - remontovani i neremontovani, rekao je Šušić. Remontovani dio je od državne granice sa Srbijom do stanice Trebešica, drugi dio do Bara je neremontovan. "Na neremontovanom je lošije stanje, taj dio pruge odnese svake godine veliki dio sredstava"

7460 pregleda 7 komentar(a)

Čuvar pruge je detektovao lom na šini, obezbijedio mjesto loma i obavijestio nadređene čime je izbjegnuto ugrožavanje bezbjednosti putnika.

To je u Bojama jutra rekao Bogdan Sušić, direktor sektora za održavanje građavinske infrastrukture.

"Svi dalji koraci vodili su ka što bržem rešavanju tog problema. Trebalo nam je dva i po, tri sata da vratimo prugu u funkcionalno stanje, trebalo je skupiti radnike i izvršiti pripreme, naći odgovarajuće parče šine", objasnio je Šušić.

Na pitanje da li je ovo oštećenje moglo da dovede do nesreće kakva je bila ona na Bioču, Šušć navodi da ne bi poredio te događaje.

"Ta tragedija nas svakodnevno opominje da moramo da damo maksimum. Obzirom da je ophodar na vrijeme pronašao lom i reagovao kako nalažu propisi nije bilo ugrožavanja bezbjednosti. Ovakav tip incidenta nismo imali duži vremenski period. Tokom godine dođe do pucanja šine, ali to je nešto što se ne može porediti".

Jedan od ralzloga pucanja šine, navodi Šušić, sigurno je i starost.

Pruga Beograd - Bar može se podijeliti na dva dijela - remontovani i neremontovani.

"Remontovani dio je od državne granice sa Srbijom do stanice Trebešica, drugi dio do Bara je neremontovan. Na neremontovanom je lošije stanje, taj dio pruge odnese svake godine veliki dio sredstava, rada i napora da bi održali neki nivo bezbjednosti potreban da bi se vozovi kretali", rekao je Šušić.

Ove godine zamijenjeno je 7.000 pragova, a kaže Šušić zaposleni se svakodevno voze prugom i osmatraju teren i slaba mjesta.

Bonus video: