Šćekić: Ljekari koji traže dopunski rad kod privatnika imaće brojna ograničenja

Na zahtjev 200 ljekara Kliničkog centra da se povuče Nacrt zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojim se ukida pravo na dopunski rad kod privatnika, Šćekić kaže da su u fazi razgovora i razmatranja sugestija tokom javne rasprave

20655 pregleda 26 komentar(a)
Šćekić, Foto: Printscreen YouTube
Šćekić, Foto: Printscreen YouTube

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poručio je ljekarima koji traže dopunski rad kod privatnika da će imati brojna ograničenja i da neće moći raditi u više od jedne privatne ustanove.

Izabranim ljekarima, koji uskoro ostaju bez dodatka koji su dobijali na osnovu broja pregledanih pacijenata, poručio je da je taj dodatak nezakonito određivan te da to najviše smeta onima koji lažirali broj ostvarenih pregleda.

Na zahtjev 200 ljekara Kliničkog centra da se povuče Nacrt zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojim se ukida pravo na dopunski rad kod privatnika, Šćekić kaže da su u fazi razgovora i razmatranja sugestija tokom javne rasprave.

Pacijent i građanin, kaže, moraju biti na prvom mjestu.

Ljekari su ranije poručili da će, ako se ovakav zakon usvoji, doći do odliva kadra ka privatnim ustanovama, te da će se povećati liste čekanja na dijagnostičke i terapijske procedure.

A Šćekić očekuje da će zakon brzo biti usvojen...

Bonus video: