Boje jutra: Pljevljaci ušli u 2023. uz gustu maglu i veliku zagađenost vazduha

Direktor NVO Breznica Milorad Mitrović kaže da rijetko ko može razumjeti sa kakvim se problemima Pljevljaci suočavaju godinama

4509 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Već decenijama se građani Pljevalja bore sa zagađenim vazduhom i rekordnim prekoračenjima štetnih materija koje dokazano loše utiču na njihovo zdravlje.

"Gotovo je nemoguće reći da u Pljevljima ima čistog vazduha. Pljevlja su grad bez pluća" - Tako Milorad Mitrović, direktor nevladine organizacije Breznica za "Boje jutra" opisuje stanje u svom rodnom gradu.

Mitrović kaže da su Pljevljaci bogati siromasi i da rijetko ko može razumjeti sa kakvim se problemima suočavaju godinama.

U Bojama jutra u utorak, 3. janura i ove teme:

  • Tokom novogodišnjih praznika na cestama je mnogo više automobila nego ranijih godina, a primjetne su i gužve na primorju. Kako policija održava javni red i mir?
  • Inspektori Uprave za inspekcijske poslove su stacionirani na sjeveru, šta najčešće kontrolišu u ovom periodu i na kakve prekršaje nailaze?
  • Koliko je Žabljak zanimljiv posjetiocima tokom praznika kada nema snijega, šta su ponudili i kakve su najave za predstojeći period?
  • UŽIVO IZ KOLAŠINA: Kakvu posjećenost bilježe? Koji su prvi potezi novog predsjednika Opštine, Vladimira Martinovića i kakve investicije se očekuju ove godine?
  • Aktuelne društveno – političke teme komentariše Aleksandar Novović, građanski aktivista.
  • Odlazak na odmor, zimski sportovi, ostavljanje imovine bez nadzora: Šta sve pokriva polisa osiguranja?

Bonus video: