Dobra popunjenost hotela u Kolašinu, najveći broj otkazivanja u privatnom smještaju

"Može se razmišljati i o tome da nadležne državne institucije, ukoliko bude snijega, produže zimski raspust. To bi značilo Kolašinu i zimskim opštinama čija sezona zavisi od padavina", kazao je predsjednik te opštine Vladimir Martinović

7299 pregleda 19 komentar(a)

Direktor Turističke organizacije Kolašina Aleksandar Vlahović kazao je da nisu zadovoljni dosadašnjim tokom zimske turističke sezone, imajući u vidu značajan nedostatak snijega.

"Prethodnih godina je zimska sezona počinjala već od 20. decembra, imali smo značajan broj skijaških dana. Nažalost, ove godine, sve do danas se nisu stvorili uslovi za skijanje, a to se odrazilo i na popunjenost smještajnih kapaciteta i posjetu našem gradu", rekao je Vlahović u Bojama jutra.

Tokom novogodišnjih praznika hoteli su bili skoro popunjeni, dok je najveći broj otkazivanja u privatnom smještaju, oko 50 procenata.

Do sada su najveći broj noćenja, osim domaćih gostiju, ostvarili gosti iz Albanije i drugih zemalja regiona, naveo je Vlahović.

Martinović: Može se razmišljati o tome da se produži zimski raspust

O izazovima nove vlasti u Kolašinu za jutarnji program TV Vijesti govorio je predsjednik Opštine Vladimir Martinović.

On je kazao da su, što se tiče opštinskih službi i nadležnosti lokalne samouprave, spremno dočekali zimsku sezonu, te da sada čekaju da padne snijeg.

"Može se razmišljati i o tome da nadležne državne institucije, ukoliko bude snijega, produže zimski raspust. To bi značilo Kolašinu i zimskim opštinama čija sezona zavisi od padavina", rekao je on.

Bonus video: