Đukić: Đukanović državu posmatra kao lični bankomat

"ASK je bila primorana da provjeri njegovo putovanje u Pariz prije dvije godine na insistiranje MANS-a. Reakcija na to je bilo objašnjenje da je bio u važnim diplomatskim misijima i oni su to prihvatili, kao da se radi o nekom tajnom agentu"

8753 pregleda 27 komentar(a)

Let predsjednika Mila Đukanovića o trošku građana za Bergamo govori o njegovom odnosu prema državi i građanima - ona je njegov lični bankomat.

To je u Bojama jutra ocijenio građanski aktivista i kolumnista Stefan Đukić

Iz Vlade Crne Gore "Vijestima" je nezvanično rečeno da Đukanović jeste tražio da avion leti na ruti Podgorica-Istanbul-Bergamo-Podgorica, a u zahtjevu je bilo navedeno da je razlog tome diplomatski susret.

Povezani članci

10. Januar 2023.

Đukanović opet na odmor o trošku građana?

Međutim, Đukanovićev kabinet nije obavijestio javnost o nekom susretu.

"To govori o odnosu Đukanovića prema državi i građanima. Ona je njegov lični bankomat. Odavno smo bili u prilici da se u to uvjerimo i tako se posmatraju državne finasnije. Nije on jedini, iako je možda najbahatiji i u svojim nastupima pokazuje da je to tako normalno, da je to njegovo pravo", kaže Đukić.

Istiće da je mnogo veći problem je izostanak bilo kakve reakcije.

"ASK je bila primorana da provjeri njegovo putovanje u Pariz prije dvije godine na insistiranje MANS-a. Reakcija na to je bilo objašnjenje da je bio u važnim diplomatskim misijima i oni su to prihvatili, kao da se radi o nekom tajnom agentu koji radi na nekim posebnim stvarima i mi to ne smijemo da znamo", rekao je Đukić.

Kada je riječ o odlasku ministara Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića na proslavu dana Republike Srpske i reakcija na taj događaj, Đukić navodi da ova priča nije interesantna građanima, a da se prije dvije godine 15 dana razgovaralo o tome da li je Zdravko Krivokapić čestitao Željki Cijanović.

"Jasno je da su otišli da se prikažu kao dobri predstavnici srpskog naroda, dobiće dobru reakciju birača i bore se sa DF-om da povrate rejting. Ali ne rade do kraja, ide pranje ruku...".

Bonus video: