Smolović ponovo izabran za predsjednika Opštine Bijelo Polje

Njega je na tu funkciju predložio nocilac liste DPS-a na lokalnim izborima Abaz Dizdarević, koji je takođe bio u igri za predsjednika opštine

13848 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović ostaje na toj funkciji. On je reizabran kasno sinoć na sjednici lokalnog parlamenta glasovima 19 odbornika vladajuće većine, koju čine njegov DPS, Bošnjačka stranka, Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP).

"Građani nemaju vremena da čekaju i moramo što prije da popravljamo uslove života u Bijelom Polju, uradili smo puno, ali to nije dovoljno", poručio je Smolović.

Njega je za reizbor predložio nocilac liste DPS-a na lokalnim izborima i potpredsjednik te partije Abaz Dizdarević koji je figurirao kao kandidat za predsjednika opštine.

"Trenutna konstalacija stvari je da u sastavu izvršne vlasti imamo jednonacionalnu strukturu. Bez obzira što ne gledam na te stvari, to je za mene crvena linija i neprihvatljivo. To je razlog zbog kojeg nisam ja kao nosilac liste opravdao ono što su građani podržavali", kazao je Dizdarević.

Da je Dizdarević trebalo da bude na čelu Opštine, misli i dio članova bjelopoljskog odbora DPS-a, koji su zbog toga juče napustili partijsku sjednicu. Tvrde da je izbor Smolovića prevara birača i prekrajanje izborne volje građana. Smolović to demantuje.

"Apsolutno su neistinite tvrdnje da ikakvog raskola ima u DPS-u. DPS nikada jedinstveniji i nikada jači nije bio u Bijelom Polju nego što je to danas", rekao je Smolović.

Na pitanje da li je prekrojena izborna volja s obzirom na to da je Abaz Dizdarević bio nosilac liste, Smolović smatra da to ne znači prekrajanje izborne volje, "nego je nosilac liste mene predložio".

Jedanaest odbornika opozicije je glasalo protiv reizbora Smolovića.

"Mišljenja smo da politika koja je do sad vodila Bijelo Polje ne pruža mogućnost promjena", kazao je odbornik Demokratskog fronta (DF) Vaso Obradović.

"Ja mislim da su i u DPS-u svjesni da niste svoj posao radili kako treba i da prije svega niste popularan političar. Svakako da je indikativno da Vas ni Vaša partija nije stavila za nosioca liste", rekao je odbornik Pokreta Evrope sad Dražen Petrić.

U dnevni red sjednice nije uvrštena inicijativa o mjerama poboljšanja kvaliteta vazduha u Bijelom Polju, koju je u ime NVO Demokratski bjelopoljski centar predložio Pokret Evropa sad, uz obrazloženje odbornika vlasti da nije na vrijeme podnijeta i da nisu dovoljno pripremljeni za takvu raspravu.

Bonus video: