Toplovodom će prvo biti obuhvaćeni najveći zagađivači u Pljevljima - kotlarnice u Skerlićevoj i Sportskom centru

Proglašavanjem projekta toplifikacije projektom od značaja ubrzaće se procedure

3129 pregleda 1 komentar(a)

Proglašavanjem projekta toplifikacije Pljevalja projektom od javnog značaja ubrzaće se razne procedure koje će dovesti do brže izgradnje glavnog projekta, rekao je u Bojama jutra Veselin Sekulić iz EPCG.

"Imali smo komunikaciju sa Ministarstvom kapitalnih investicija koje će sa brzom informacijom obavijestiti Vladu, a Ministarstvo ekologije će donijeto odluku da je projekat od velike važnosti za građane Pljevalja. Skratiće se procedura i ubrzati izgradnja glavnog projekta dužine šest kilometara primarnog toplovoda od TE do grada, koji podrazumijevaju elaborate".

Sekulić navodi da se mnogo vremena gubi u komunikaciji sa državnim institucijama.

"Projekat je u fazi izrade glavnog projekta prve faze, nadamo se da će to biti u prvom kvartalu ove godine. U ugovoru koji smo potpisali 2022. sa izvođačem, u vrijednosti 2,5 miliona eura, podrazumijeva se cjelokupan projekat, od TE do grada i spajanja sa kotlarnicama u samom centru grada. U sklopu toga je izgradnja toplovoda", objašnjava Sekulić.

Nakon toga bi trebalo da Uprava za kadrove raspiše tender za izgradnju druge i treće faze.

"Još dva i po kilometra primarnog toplovoda i sekundarnih toplovoda i individualnih ložišta, što je planiramo u drugoj polovini 2023. i tokom čitave 2024. godine. Obuhvatiće prvo kolektivne kotlarnice koje su najveći zagađivači - kotlarnica u Skerlićevoj i Sportskom centru", rekao je Sekulić.

Bonus video: