Adžić: Privedeno više osoba zbog nelegalne eksploatacije šljunka, razmišljamo o angažovanju Vojske

Inspekcija zapečatila asfaltnu bazu "Tehnoputa" na Cijevni, radnici jutros nastavili sa proizvodnjom

69098 pregleda 68 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 14.01.2023. 16:12h

Građevinski inspektori i policija zapečatili su sinoć asflatne baze kompanije "Tehnoput" na lokaciji Cijevna u Podgorici, i time pokušali da spriječe nelegalnu proizvodnju asfaltnih baza.

Međutim, prema saznanjima Televizije Vijesti, uprkos stavljanju službenog pečata na baze, radnici Tehnoputa jutros su nastavili sa nelegalnim aktivnostima, zbog čega su na teren opet danas izašli inspektori, policija i osnovni državni tužilac.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je više osoba privedeno zbog nelegalne eksploatacije šljunka i da razmišljaju o angažovanju Vojske.

"Radnici Tehnoputa jutros su, iako je stavljen službeni pečat na bazu, nastavili sa nelegalnim aktivnostima. Tužilaštvo i Policija izašli na lice mjesta što je rezultiralo dovođenjem više zatečenih osoba u službene prostoroje CB Podgorica radi prikupljanja obavještenja i preduzimanja daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije u vezi ovih nelegalnih aktivnosti. Zaštitićemo obale rijeka i vodoizvorišta, razmišljamo i o angažovanju Vojske Crne Gore", objavio je Adžić na Fejsbuku.

"Tehnoput d.o.o." kao i "Tehnoput - MNE" godinama bez dozvole proizvode asfalt sa državnih parcela.

"Tehnoput" se godinama nalazi i među kompanijama koje su najveći poreski dužnici u državi.

"Više osoba, zatečenih na licu mjesta, je pristupilo u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica radi prikupljanja obavještenja i preduzimanja daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije", rečeno je ranije Vijestima iz te institucije.

Ministarstvo: Gradnja uprkos zabrani, počinjeno krivično djelo

Oglasili su se i iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, rekavši da je subjekat nadzora počinio krivično djelo - povredu službenog pečata.

"Urbanističko-građevinska inspekcija je 13.01.2023. godine, po službenoj dužnosti, a shodno ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora, preduzela sve neophodne mjere i radnje kako bi zaštitila javni interes države i spriječila nelegalnu gradnju - građenje inženjerskog objekta - asfaltne baze na lokaciji UP 50 lokacija Cijevna u Podgorici investitora DOO 'Tehnoput' iz Podgorice.

"Ove aktivnosti i mjere sprovedene su u koordinaciji sa Operativnim timom za sprječavanje nelegalne eksploatacije šljunka, Upravom policije i nadležnim Tužilaštvom.

"Građevinski inspektor je danas, 14.01. izvršio kontrolni inspekcijski pregled i tom prilikom konstatovao da je subjekat nadzora izvršio krivično djelo - povredu službenog pečata, odnosno da gradi objekat i pored izrečene upravne mjere rješenja o zabrani i zatvaranja gradilišta na način da je isti zapečanjen isticanjem obavještenja 'ZATVORENO PO NALOGU URBANISTIČKO - GRAĐEVINSKOG INSPEKTORA', o čemu je obavijestio Upravu policije i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici", saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: