Nastavljeni radovi na 1,7 kilometra bulevara od Podgorice ka Danilovgradu

U Upravi za saobraćaj kažu da bi prvih 900 metara trebalo da bude završeno za tri do četiri mjeseca, dok će ostatak zavisiti od brzine izmjene planske i projektne dokumentacije. Radovi su počeli u novembru 2021. a bulevar je svečano otvoren u julu prošle godine

12963 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Samo dvije od potrebne četiri trake, tužna je realnost još nezavršenog bulevara Podgorica – Danilovgrad, od nikšićkih semafora do Komanskog mosta.

Ipak, mašine su opet tu, nakon što se radovi nisu izvodili od marta prošle godine zbog nesreće na gradilištu, izmjene projektne dokumentacije i finansijskih problema zbog razlike u cijenama materijala...

Sada se radovi izvode u prvoj fazi, dužine 900 metara...

"Biće izvođeni u narednom periodu do raskrsnice “Bodico”, znači još otprilike 600 metara od ove lokacije na kojoj se sada nalazimo. Nakon toga će biti privedeni kraju radovi na atmosferskoj kanalizaciji, postavljanju ivičnjaka, izradi trotoara i asfaltiranju kompletne dionice. Računamo nekih tri do četiri mjeseca, treba da se ogradim možda zbog kišnog perioda", kazala je Svetlana Janjević iz Uprave za saobraćaj.

Vozači su nezadovoljni i pitaju se koliko će sve ovo još trajati.

U drugoj fazi, gradiće se 700 metara bulevara od nikšićkih semafora do marketa “Bodiko”. Tu su mještani Ličke, Kosmajske i Vinogradarske ulice protestovali, tražeći kružni tok, umjesto po DUP-u i projektu, običnih skretanja...

S: Svetlana Janjević, Uprava za saobraćaj

"U saznanju sam da se izmjena planske dokumentacije radi. Za sada će se radovi izvoditi do tu. Kad se taj plan usvoji, vršiće se izmjena projektne dokumentacije", naglašava Janjević.

Na pitanje koliko bi sve to moglo da se čeka, odgovara da "to tačno ne zna".

A sve je trebalo da bude završeno 11. jula prošle godine, kada je svečano otvoren 15 kilometara dug bulevar, vrijedan 24 miliona eura.

"Jedna lijepa investicija, koja je konačno završena, možda nedostaje jedan mali dio tu...", kazao je 11. jula prošle godine premijer Dritan Abazović.

Mali dio vrijedan je 4,3 miliona eura, a i dalje ne znamo kada će tačno biti završen...

Bonus video: