Tadić Mijović: Bojim se da partije čija moć erodira ne vrše opstrukcije izbora sudija

"Ključno pitanje je da li svi politički akteri hoće da se uspostavi Ustavni sud, da se popune mjesta ili u toj sivoj zoni hoće da manipulišu nedostatkom te institucije", rekla je Tadić Mijović

14776 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Postoje sumnje da se pravosuđe potpuno odmetnulo i da je bilo ne samo u rukama određenih političkih, nego i kriminalnih struktura, rekla je u "Bojama jutra" Milka Tadić Mijović.

Smatra da je sada ključno je stabilizovati institucije u Crnoj Gori u kojima smo u v.d. stanju.

“Bilo bi dobro kad bi Crna Gora konačno imala nezavisan pravosudni sistem. Ključno pitanje je da li svi politički akteri hoće da se uspostavi Ustavni sud, da se popune mjesta ili u toj sivoj zoni hoće da manipulišu nedostatkom te institucije. Bojim se da partije čija moć erodira vrše neku vrstu opstrukcije”, rekla je Tadić Mijović.

Komentarišući to da je jedan od lidera Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić objavio svoju kandidaturu za predsjedničke izbore, kaže da je dobro što je konačno jedan politički subjekt izašao za imenom kandidata, jer su izbori za mjesec i po dana.

“Idu sa svojim najjačim čovjekom. Ovi izbori su mnogo značajniji nego što je moć predsjednika države. Vidjećemo ko će biti drugi kandidati. Vjerujem da Spajić ima velike šanse da pobijedi na ovim izborima jer sve ankete i rezultati na lokalnim izborima pokazuju da PES jača. Ima veliku snagu i prema nekim posljednjim anketama jači je od DPS-a”, tvrdi Tadić Mijović.

Smatra da će iza Spajića stati i još neke partije koje dijele stavove PES-a.

A aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kaže ona, u najtežoj je situaciji.

“Ako izađe na izbore rizikuje, ako ne izađe opet rizikuje. U svakom slučaju mislim da je trebalo da se povuče mnogo ranije, zbog mnogih kontroverzi koje je njegova politika nosila u ovih 30 godina. Ne bi bilo pametno za DPS da on bude kandidat”.

To će ipak, ocjenjuje ona, biti odluka samog Đukanovića, a ne partije.

Bonus video: