Novaković Đurović: Neće biti blokade pregovora sa EU

"Nije bilo pesimističkih poruka, bilo je blagog nezadovoljstva zašto mi već nakon 10 godina ne govorimo o zatvaranju i ispunjavanju završnih mjerila, nego o poltičkim kriterijumima", rekla je Novaković Đurović

9127 pregleda 11 komentar(a)
Ana Novaković Đurović, Foto: TV Vijesti
Ana Novaković Đurović, Foto: TV Vijesti

Koordinatorka Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković Đurović kazala je da neće biti blokade pregovora Evropske unije sa Crnom Gorom.

Gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti ona je kazala da je to "jako važno zbog lažnih vijesti koje su bile prisutne".

"Između ostalog neće biti ni sankcija Evropske unije (EU) bilo kakvih u odnosu na Crnu Goru, iako su pominjane neke finansijske", rekla je Novaković Đurović.

Ona je dodala da je Crna Gora dobila podršku od 30 milona za enetgetski sektor i 40 milona za infrastrukturne podrške Evropske unije, te da su fondovi i dalje dostupni.

Navela je i da se Crna Gora i dalje percipira kao država koja je u regionu najviše napredovala i da je iz EU izražena podrška.

"Nije bilo pesimističkih poruka, bilo je blagog nezadovoljstva zašto mi već nakon 10 godina ne govorimo o zatvaranju i ispunjavanju završnih mjerila, nego o poltičkim kriterijumima", rekla je Novaković Đurović.

Istakla je i da je iz Evrope poslata poruka da su institucije preduslov za svaki dalji razgovor.

Uvjerena je i da će biti izglasane sudije Ustavnog suda.

"Ukoliko ne bi došlo do izglasavanja takođe nije bilo upozorenja o blokadi ali je činjenica da bismo imali stagnaciju na putu ka EU", rekla je Novaković Đurović.

Bonus video: