TV Vijesti: Večeras sastanak lidera opozicije, pokušaj da se dogovore oko zajedničkog kandidata

Sastanku će prisustvovati lideri Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka

11514 pregleda 22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Lideri opozicije sastaće se večeras kako bi pokušali da se dogovore oko zajedničkog predsjedničkog kandidata, prenosi TV Vijesti.

Sastanku će prisustvovati lideri Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije i manjinskih stranaka.

Danima se iz tih stranaka čuju poruke, da bi trebalo da se okupe oko jednog kandidata koji bi ujedno tzv. procrnogorski blok, ako ne, da bi svaka od njih imala svog kandidata.

U javnosti se spekulisalo da bi, kao nadstranački kandidat, u predsjedničku trku mogla ući bivša ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić. Spekulisalo se i sa nekim imenima iz civilnog sektora.

Kao potencijalni kandidati DPS-a spominju se aktuleni šef države Milo Đukanovič, odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i poslanik i bivši ministar sporta Nikola Janović. SDP navodno razmišlja o bivšim liderima stranke Ranku Krivokapiću ili Draginji Vuksanović Stanković. I lider LP Andrija Popović kazao je da bi ta pratija mogla da ima svog kandidata, ako ne dođe do dogovora.

Bonus video: