Na piperskim ulicama svakodnevno nove rupe, mještani Drezge tvrde da su 20 godina bez novog asfalta

"Ima rupa ali evo stavili su grane tako da se mi prema ovim saobraćajnim znacima upravljamo. Kako je to kad vam u 21. vijeku grane obilježavaju rupe- isto kao država što nam funkcioniše", kazao je Nikolić

7188 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa puta, Foto: Printscreen YouTube, Vijesti online
Detalj sa puta, Foto: Printscreen YouTube, Vijesti online

Nisu samo uski putevi problem mještana u Drezgi. Žiteljima iz ovog kraja i stari asfalt pravi probleme.

"Rupe i mostovi su propali. Rupe štete vozilu, dvije jabučice sam promijenio prije 10 dana i ovo više ne može se voziti ovudje", kazao je mještanin Vasko Nikolić.

Nikolić dodaje da je svake godine tako i da niko već pet, šest godina ne popravlja.

"Infrastruktura se nije mijenjala ima 20 godina. Jedino ovo svijetlo postavljeno. Ni zakrpa nema", dodao je Nikolić.

Na piperskim ulicama zanimljiv prizor, mještani su postavili grane da bi obilježili rupe i pukotine na cesti.

"Ima rupa ali evo stavili su grane tako da se mi prema ovim saobraćajnim znacima upravljamo. Kako je to kad vam u 21. vijeku grane obilježavaju rupe- isto kao država što nam funkcioniše", kazao je Nikolić.

Umjesto saobraćajnog znaka, ovo upozorava vozače i na putu do seoske škole "Vojin Popović".

"Vidjeli ste i sami, kavlitet asfalta je narušen, dosta je tih rupa s obzirom na vremenske neprilike koje se često dešavaju zbog poplava i slično a s druge strane putevni nisu ni očišćeni od strana drveća i šiblja koje prije svega ometaju vidljivost i slično", kazao je Strahinja Bulatović direktor Osnovne škole "Vojin Popović".

"Imamo par crnih tačaka da tako kažem na ovoj dionici, treba samo naglasiti da naša djeca dolaze u rasponu u 15 km sa jedne i druge strane i imamo par mostova koji su potkopani i čeka se samo momenat da se to obruši i da dođe do tih nezgoda što se toga tiče", dodaje Bulatović.

Jedan od takvih je i most preko Širalije.

I dok mještani tvrde da 20 godina nijesu vidjeli novi asfalt, iz gradskog preduzeća "Putevi" kažu da su u prethodne 4 godine sanirali preko 15km lokalnih saobraćajnica na području Pipera.

"Putevi doo izvodili su radove u mjestima Rogami- Đurkovići- Drezga, Lopate, Pričelje, Iverak, Lakat- Pazarište, Donji Crnci, Bregovi Mijoviča, Stanjevića rupa, Stijena, Zavala, Vukovići, Pričelje, Rogami- Cerovice, Ožezi… Sve navedeno vršeno je u skladu sa zahtjevima predstavnika mjesnih zajednica i mještana ovog kraja. Za te namjene izdvojili smo preko milion eura", navodi se u saopštenju gradskog preduzeća Putevi doo.

Dodaju da su nepovoljni vremenski uslovi u proteklom periodu oštetili kolovoz a obećavaju, još, da će u skladu sa planom, prema utvrđenim prioritetima realizovati radove na ovom prodručju.

Bonus video: