Mašić: Očekuje se nastavak saobraćaja na putu Mojkovac - Đurđevića Tara

Mašić je dodao da je urađen projekat rekonstrukcije tog lokaliteta, prema kojem bi se napravile četiri nove galerije na dužini od 1,5 kilometara, i da bi to riješilo glavni problem tog puta

3738 pregleda 2 komentar(a)
Mašić i Matović, Foto: Boje jutra
Mašić i Matović, Foto: Boje jutra

U narednim danima se očekuje da se put Mojkovac - Đurđevića Tara pusti u saobraćaj, a ukoliko se to ne desi donijeće se rješenje o obustavi saobraćaja na tom putnom pravcu.

To je gostujući u "Bojama jutra" na televiziji Vijesti kazao Miroslav Mašić iz Ministarstva kapitalnih investicija.

On je dodao da je urađen projekat rekonstrukcije tog lokaliteta, prema kojem bi se napravile četiri nove galerije na dužini od 1,5 kilometara, i da bi to riješilo glavni problem tog puta.

"Uprava za saobraćaj radi na sagledavanju problema i traženju najboljeg rješenja da se taj putni pravac pusti u saobraćaj. Pod najboljim rješenjem podrazumijeva se da se ne ugrožava bezbjednost svih učesnika u saobraćaju", kazao je Mašić.

Naglasio je da u slučaju da putni pravac bude zatvoren, postoje drugi alternativni putevi.

"To nije najbolje rješenje za stanovnike tog lokaliteta, ali moramo imati u vidu da je bezbjednost saobraćaja najbitnija", naveo je Mašić.

Na pitanja kakav je kvalitet puteva u Crnoj Gori, govorio je profesor Mašinskog fakulteta Boško Matović, koji je poručio da su "saobraćajnice realtivno dobre".

"Ako pričamo o zemljama koje su ekonomski na približnom nivou kao i Crna Gora, kada je u pitanju kvalitet infrastrukture, saobraćajnice u Crnoj Gori su relativno dobre", kazao je Matović.

Dodao je i da lokalne saobraćajnice "mogu biti na višem ili nižem nivou u zavisnosti od rada lokalne samouprave".

Bonus video: