Spajić o dvojnom državljanstvu: Kao većina građana Crne Gore lijepo se osjećam u Srbiji, nikad nisam živio u Srbiji

"Moj stalni boravak je uvijek bio vezan za Crnu Goru", kazao je gostujući u Vijestima u pola sedam na Televiziji Vijesti lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić

78682 pregleda 199 komentar(a)
Spajić, Foto: Slađan Fatić
Spajić, Foto: Slađan Fatić

Kao većina građana Crne Gore jako se lijepo osjećam u nama vrlo bliskoj Srbiji, nikad nisam živio u Srbiji. Boravio sam u Singapuru, Japanu, Francuskoj, uvijek sam bio na radnoj, školskoj vizi... Moj stalni boravak je uvijek bio vezan za Crnu Goru, kazao je gostujući u Vijestima u pola sedam na Televiziji Vijesti lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić.

On je to odgovorio upitan da li ima dvojno, odnosno državljanstvo Srbije.

Naveo je da je jedan od uslova za kandidovanje za predsjednika države da ima državljanstvo koje ima.

"Provjerio sam u MUP-u prebivalište. MUP tvrdi da imam i taj uslov ispunjen, tako da ne bih više ulazio u detalje. Znamo da smo u prošlosti imali kandidate koji su bili van Crne Gore određen broj godina i niko nije postavljao takvo pitanje", rekao je Spajić.

On je dodao da je za poziciju predsjednika Crne Gore pozitivino to da je neko provodio više vremena van Crne Gore.

Spajić je kazao da očekuje podršku od građanskih i manjinskih partija na parlamentarnim izborima.

Milojko Spajić
foto: Slađan Fatić

Upitan da li bi hipotetički podržao kandidata Demorkatskog fronta Andriju Mandića, ukoliko bi on ušao u drugi krug predsjedničkih izbora, odgovorio je:

"Potpuno isključujem tu mogućnost. Idemo na pobjedu, možda čak i u prvom krugu, tako da možda se drugi krug i ne desi", rekao je Spajić.

On je za TV Vijesti kazao da je "Crna Gora 2030." vizija evropske, moderne, građanske, ujedinjene Crne Gore.

"Prvi korak na tom putu bio je ekonomski program "Evropa sad", a drugi treba da bude program "Evropa sad 2", koji je trebalo već da bude sproveden, ali nije zbog političkih okolnosti. Upravo to će biti sljedeći korak na putu ’Crna Gora 2030'", rekao je Spajić.

Na pitanje da li bi, ukoliko bi imao mogućnost, ukinuo odluku o priznavanju Kosova, odgovorio:

"Nisam siguran da i Srbija to sad zahtijeva od nas. Mislim da nam je potpuni fokus na evropske integracije, spoljnopolitički pravac je potpuno utvrđen. Nećemo se ni centar pomjerati od tog jednog pravca. To su teme koje su iza nas, treba gledati u budućnost...", naveo je Spajić.