Mrdović: Čini se da Srbija pokušava da baci pojas za spasavanje Đukanoviću, Spajić ne treba da ćuti, nema ni kome

"Takođe mi se čini da svjedočimo prizemnoj političkoj igri. Ista ta Srbija nam par godina ne daje informacije o izručenju Svetozara Marovića, a kada je u pitanju Milojko Spajić ekspresno reaguje"

14441 pregleda 48 komentar(a)

Srbija pokušava da utiče na ishod predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. Međutim, nisam sigurna da baš igraju za Andriju Mandića, prije mi se čini da se na ovaj način pokušava baciti pojas za spasavanje Milu Đukanoviću.

To je ocijenila u Bojama jutra Ines Mrdović iz Akcije za socijalnu pravdu.

Smatra da je realno očekivati da će aktuelni predsjednik države i predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ući u predsjedničku trku i da Mandić teško može ugroziti Đukanovića.

"Takođe mi se čini da svjedočimo prizemnoj političkoj igri. Ista ta Srbija nam par godina ne daje informacije o izručenju Svetozara Marovića, a kada je u pitanju Milojko Spajić ekspresno reaguje".

Čini se, kazala je ona, da na domaćem terenu strahuju od Spajićeve popularnosti među građanima.

"Ali ne možete vi građane Crne Gore natjerati da vole Andriju Mandića ili Mila Đukanovića...Pokušavaju da ga isključe iz izborne trke jer je on jedini kandidat može da ugrozi Đukanovića", kaže Mrdović.

Smatra da Spajić ne treba da ćuti i da je dužan da se oglasi.

"Trebalo je to juče da uradi. Građanima mora da da potpunu i nedvosmislenu informaciju u vezi sa svim ovim što se događa. Kome uostalom da ćuti? Đukanoviću, koju je ovu zemlju sa svojim političarima poveo u rat ili Mandiću koji je vječiti opozicionar. Mi pričamo o profilima političara koji su osijedili pred našim očima, a građani nisu vidjeli nekog dobra o njihovim politikama", poručuje Mrdović.

Državna izborna komisija danas će da se izjasni o Spajiću, a Mrdović smata da je to nevjerovatno, s obzirom na to da Spajić nije ni podnio kandidaturu.

Bonus video: