MUP: Pokrenućemo postupak oduzimanja državljanstva i tražiti izjašnjenje od Spajića

"Kad govorimo o Srbiji tu želim da naglasim da smo se više puta pisanim putem obraćali zvaničnim organima Srbije, zvaničnim kanalima, za spisak više lica za dostavljanje podataka. Baš je bilo konkretno pitanje za njihovo prebivalište, dakle, ne smo za državljanstvo nego i za prebivalište. Nikada nijesmo dobili odgovor na ta pitanja"

64058 pregleda 96 komentar(a)
Popović, Foto: TV Vijesti
Popović, Foto: TV Vijesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je Televiziji Vijesti kako će, nakon što im Državna izborna komisija dostavi dokument iz Beograda, pokrenuti upravni postupak oduzimanja crnogorskog državljanstva, u kome će od lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića tražiti izjašnjenje.

Iz MUP-a napominju da do sada državni organi Srbije nisu bili kooperativni u pogledu dostavljanja podataka o prebivalištu i državljanstvu, te da je situacija sa Spajićem presedan, ali i da on možda neće biti jedini predsjednički kandidat čiji će se podaci provjeravati.

"Kad govorimo o Srbiji tu želim da naglasim da smo se više puta pisanim putem obraćali zvaničnim organima Srbije, zvaničnim kanalima, za spisak više lica za dostavljanje podataka. Baš je bilo konkretno pitanje za njihovo prebivalište, dakle, ne smo za državljanstvo nego i za prebivalište. Nikada nijesmo dobili odgovor na ta pitanja", rekao je v.d. generalnog direktora Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance Radovan Popović.

Na pitanje urednika emisije "Načisto", Petra Komnenića da li je ovo prvi put da su dobili odgovor, Popović je odgovorio "prvi put i prva situacija".

Na pitanje da li je za MUP činjenica to što je predsjednički kandidat Andrija Mandić, 2011. godine izjavio da ima državljanstvo Srbije i da li će, sada kad već provjeravaju Spajića, provjeravati i njegov status, Popović navodi:

"Razmotrićemo da li tu ima dovoljno elemenata, odnosno činjenica koje bi nam ukazale da možemo pokrenuti upravni postupak".

Bonus video: